Miloš Zeman 79 let


Ing. Miloš Zeman,CSc. je bývalý český premiér, ekonom, prognostik a významný porevoluční politik. Vystudoval Střední ekonomickou školu a Vysokou školu ekonomickou v Praze v roce 1969. Řádné studium mu nebylo z politických důvodů umožněno. Během tzv. Pražského jara (1968) vstoupil do KSČ, odkud byl v roce 1970 vyloučen. Poté byl zaměstnán jako pracovník Progrostického ústavu ČSAV.

Již několikrát byla diskutována možnost návratu Miloše Zemana do aktivní politiky. V roce 2003 kandidoval na prezidenta České republiky, vypadl však již v prvním kole tajné volby. 21. března 2007 vystoupil z ČSSD kvůli dlouhotrvajícím sporům s Jiřím Paroubkem. Od té doby glosuje českou politickou scénu ze svého domu v Novém Veselí na Vysočině.

Mezi jeho koníčky patří lyžařská turistika, sci-fi a šachy. Do širokého povědomí vstoupil jako politik s dávkou hrubosti a arogance ve vystupování.


28.9.1944
Kolín, Protektorát Čechy a Morava
Miloš Zeman csfd

Prezident BlaníkKandidátDevadesátkyPremiérKancelář BlaníkVyprávějZákon láskyPopStoryKomunismus a síť aneb Konec zastupitelské demokracieMobilizace Luboše DobrovskéhoSoud nad českou cestouMáme na vícDějiny neposlušnostiČeský žurnálKoncert ke Dni vítězstvíExpremiéřiM. Stingl: Indiáni ve městě, Indiáni ve mně jsteHledá se prezidentVolba prezidenta: za kamerouHra o kámenČeský mírTady je Šloufovo...!V hlavní roli Gustáv HusákMiloš Zeman - nekrolog politika a oslava VysočinyObčan HavelPapírový atentátVládneme, nerušitCesta k mociStředoletní noci senJak šly dějinyChaosLesk a bída země ČeskéEkohistorieCo dělat? (Cesta z Prahy do Českého Krumlova aneb Jak jsem sestavoval novou vládu)Nový Hyperion aneb Volnost, rovnost, bratrstvíObčanské SemaforumVanessa - Špína EvropySax feat. Michajlov - FámaCermaque - NebojPSH: Fuck offEETerminátor: Den vyúčtováníHarry Potter a Kámen mudrcůZa pět minut dvanáctPředávání státních vyznamenání prezidentem republikyPředávání státních vyznamenání prezidentem republikyVánoční poselství prezidenta republiky Miloše ZemanaVánoční poselství prezidenta republiky Miloše ZemanaMimořádný projev prezidenta České republiky


Aktualizace osobnostního profilu Miloš Zeman: 22.11. 2023 09:09