Donald Faison 49 let


Donald Faison pochází z New Yorku. Jeho rodiče byli členy "National black theatre in Harlem". Vzorem mu byla jeho matka, kterou často pozoroval na zkouškách v prázdném divadle, to také ovlinilo jeho volbu stát se hercem. Ve věku šesti let si zahrál v divadelní hře nazvané "When the Lion Roars", kterou také pomáhal napsat. Také točil domácí videa se svými dvěma bratry, Dadem a Olamidem, který se později také stal hercem. Faison studoval herectví na Manhattan's Professional Children's School, kde také v roce 1992 graduoval.

Donald Faison vyhrál v letech 2002 a 2004 cenu BET Comedy Awards v kategorii "Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series", dále byl v letech 2004-2007 každý rok nominován na cenu Teen Choice Awards v kategorii "Choice TV sidekick" a v letech 2005-2008 na cenu NAACP Image Awards v katgorii "Outstanding Actor in a Comedy Series" a "Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series". Všechny tyto ceny mu byly uděleny, nebo na ně byl nominován právě za roli v seriálu SCRUBS.

V roce 2001 se oženil s Lisou Askey a mají 4 děti: Seana, Kaya, Dadea, Kobeho. V souvislosti se změnou stylu Scrubs a obměně většiny herců prohlásil, že do budoucna plánuje režírovat a produkovat vlastní filmy, zatím se prý však bude držet hraní, jelikož již nebude vytížen točením seriálu plánuje i hlavní roli ve filmu, stále však čeká na tu pravou nabídku.


22.6.1974
New York City, New York, USA
Donald Faison csfd

Church PeopleEmbattledThe WaveLittle EvilHot BotThe Perfect MatchLet's Kill Ward's WifeWish I Was HereA Snow Globe ChristmasKick-Ass 2Rozlučka se svobodouLadíme!Pavouci z vesmíruVenus & VegasSněhová nadílkaThe LawHluboko pod kůžíNěco novéhoVegas BabyKrálovské výkupnéHolky z lepší společnostiPozor, hodný pes!Velký tlustý lhářBouchači a bouchačkyJosie a její kočičkyVzpomínka na TitányKrutý trestTrippin'ButterPoslední mejdanAcademy BoyzAž si vydechnuBezmocnáV ulicích New JerseySugar HillRespektExtended FamilyBotcopBáječná létaClone HighAlabama JacksonLegendy zítřkaLáska je láska: Generace QEmergence


Aktualizace osobnostního profilu Donald Faison: 7.3. 2024 16:37