Brian 'Head' Welch 53 let


Zapřísáhlý uživatel sedmistrunných kytar Ibanez, doprovodný vokál/řev a vrchní klaun kapely, která v době stagnujícího grunge nakopla rock jiným směrem. KoЯn byli v polovině 90. let spolu s Coal Chamber doslova zjevením na tvrděrockové scéně.

Eponymní debut způsobí rozruch, ale celosvětově se prosazují až třetím albem „Follow the Leader“. V té době se daří i Brianovi v osobním životě. Za manželku si bere svou dlouholetou přítelkyni Rebeku a narodí se jim druhá dcera Jennea. Prvorozenou Natalii dali jako „moc mladí rodiče“ po společném zvážení k adopci. Jak je známo, rockerský způsob žití manželskému svazku moc neprospívá, a tak při práci na umělecky ambiciózní desce „Untouchables“ jsou už rozvedeni.

V období dokončení alba „Take a Look in the Mirror“ dosáhla jeho závislost na pervitinu vrcholu. Zřejmě i on zahlédl svůj obraz v zrcadle, a to, co tam viděl, se mu moc nelíbilo. Asi proto je toto album jeho nejméně oblíbené.

Na začátku roku 2005 opouští KoЯn, aby vyřešil své osobní trable. Upíná se ke křesťanské víře a nechá se pokřtít v řece „všech nadějí“ Jordán. Do kapely se vrací po 8 letech. V období mezi tím napsal autobiografii „Save Me from Myself“ a vydal stejnojmenné sólové album. Ikonické copánky vyměnil za dredy a založil kapelu Love and Death s o generaci mladšími hudebníky.


19.6.1970
Torrance, California, USA
Brian 'Head' Welch csfd

Městečko South ParkKdyž se všechno po*ere: Woodstock 99The Original Charvel GangFinger of God 2Loud Krazy LoveMind Over MatterWhat Is Classic Rock?100 Greatest Hard Rock SongsKorn: Who Then Now?Korn: Worst Is on Its WayKorn: Black Is the SoulKorn: Did My TimeKorn: Alone I BreakKorn: Here to StayKorn: ThoughtlessKorn: Make Me BadKorn: Somebody SomeoneKorn: Falling Away from MeKorn: Freak on a LeashKorn: Got the LifeLimp Bizkit: FaithKorn: A.D.I.D.A.S.Korn: BlindLimp Bizkit: Greatest VideozKorn: DeuceWoodstock '99Family Values Fall Tour '98SBC Blue RoomVideo on TrialWrestleMania XIXKountdown to KornLast Call with Carson DalyThe Man Show


Aktualizace osobnostního profilu Brian 'Head' Welch: 5.11. 2023 05:55