Gale Harold 54 let


Gale Morgan Harold III se narodil 10. července 1969 ve městě Decatur ve státě Georgia. Jeho otec byl inženýr a matka realitní agentka. Má starší sestru a mladšího bratra. Jeho rodiče byli silně věřící a Gale musel v patnácti letech odejít žít na nějaký čas do kláštera. ,,Už tehdy jsem věděl, že je to celé blbost a za nějaký čas to naštěstí poznal i můj otec,“ vzpomíná po letech. Studoval na The Lovett Scholl v Atlantě a poté získal fotbalové stipendium na Americké universitě ve Washingtonu DC.

Před kamerou na sebe poprvé výrazně upozornil coby homosexuál Brian Kinney, v kontroverzním seriálu QUEER AS FOLK televizní stanice Showtime. Společně se svým seriálovým partnerem Randy Harrisonem byly zvoleni ,,Oblíbeným gay párem“ na Gay.com. Seriál se dočkal pěti sérií a 83 episod a poslední díl byl odvysílaný v roce 2005. Harold hostoval v seriálech ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI, JEDNOTKA ZVLÁŠTNÍHO URČENÍ nebo v úspěšném seriálu tv ABC CHIRURGOVÉ. V seriálu DEADWOOD si zahrál legendárního Wyatta Earpa.

V roce 2006 se měl stát hlavní hvězdou kriminálního seriálu SPIKNUTÍ, bohužel jeho postava se divákům nelíbila, a tak ho nahradil Eddie Cibrian. Nakonec se divákům nelíbil ani samotný seriál, a tak byl po první sérii zrušen. Mezitím účinkoval i na Broadway a v Roundabout Theatre. Objevil se v televizním filmu MEZI OTCI A SYNY a v roce 2003 dostal hlavní roli ve filmu WAKE, jehož producentkou byla právě Susan Landau.

18. května, 2008 vstoupil do populárního seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY, kde si zahrál Jacksona Braddocka, nového přítele Susan Mayer, kterou hraje Teri Hatcher. Jeho práce byla ohrožena, když se v říjnu 2008 vážně poranil při nehodě na jeho motocyklu. Měl otok mozku a zlomené rameno. Z intenzivní péče byl však brzy propuštěn a mohl pokračovat dál v natáčení. Momentálně se připravuje na roli ve filmu IN THE WOODS režisérky Jennifer Elster, se kterou spolupracoval již na snímku PARTICLES OF TRUTH v roce 2003.


10.7.1969
Decatur, Georgia, USA
Gale Harold csfd

The Two DogsAndròn - The Black LabyrinthKiss Me, Kill MeWeepah Way for NowZáložní jednotkaEcho ParkIn the WoodsFertile GroundLow FidelityRehabPassenger SideEast BroadwayLife on the LedgeMartha Behind BarsMezi otci a synyThe UnseenParticles of TruthRhinoceros EyesWake36KMyšlenky zločinceAdoptableDefianceTajemství kruhuKriminálka New YorkSuperkočkyZoufalé manželkyChirurgovéDeadwoodJednotka zvláštního určeníSpiknutí


Aktualizace osobnostního profilu Gale Harold: 7.11. 2023 07:20