Nicola Coughlan 37 let


Nicola Mary Coughlan se narodila v Galway v Irsku a vyrostla v Oranmore. Ve věku 5 let, když sledovala svou starší sestru vystupující ve školní hře, se rozhodla být herečkou. Vystudovala angličtinu a řecko-římské dějiny na National University of Ireland. Poté pokračovala v Anglii na Oxford School of Drama a Birmingham School of Acting.

V roce 2018 začala hrát jednu z hlavních postav v Holky z Derry. Tento sitcom se odehrává v Derry v Severním Irsku v 90. letech 20. století. Hrála také postavu Hannah Dalton v Nevěstky. Dobový dramatický televizní seriál se odehrává v Londýně 18. století. V roce 2019 byla obsazena do oblíbeného dobového seriálu Bridgerton.

V roce 2018, když se objevila na jevišti ve hře „The Prime of Miss Jean Brodie“, napsala článek pro Guardian, v němž psala o nespravedlivém zkoumání ženských těl v divadelní kritice. V následujícím roce se znovu objevila v titulcích novin, když vyvrátila komentář Daily Mirror směřující k jejímu vzhledu: „Není nejlichotivější.“ Na Twitteru odepsala: „Já si to teda myslím špatně @DailyMirror, že vypadám skvěle, tak pardon.“

V červenci 2020 vydražila šaty Alex Perry a získala 5 000 euro pro irský dětský hospic. V únoru 2019 přešlo 28 žen se svými kufry pod jejím vedením přes londýnský Westminster Bridge, aby požadovaly dekriminalizaci potratů v Severním Irsku. Představovaly odhadovaný počet žen týdně, které musely cestovat do Anglie, aby měly přístup k potratu. Dne 26. června 2020 Coughlan a její kolegové z Derry Girls předvedli skeč se Saoirse Ronan pro Comic Relief. Výtěžek šel na ty, které postihla pandemie covid-19.


9.1.1987
Galway, Irsko
Nicola Coughlan csfd

BarbieSvengaliTarzan bábovkaThór – Legendy z ValhallyLéto, kdy se objevil létající talířBratři ve zbraniBridgertonoviHolky z DerryNevěstkyDoctorsMichael Palin: Nezapomenutelné cestyThe Velveteen RabbitTudum: A Netflix Global Fan EventTaskmaster: The PodcastRuPaul's Drag Race UKThe Kelly Clarkson ShowÚkolářThe Great British Bake Off: An Extra SliceeTalk Daily


Aktualizace osobnostního profilu Nicola Coughlan: 5.11. 2023 15:32