Ken Foree 76 let


"Jsem hororový fanoušek. Vyrůstal jsem na seriálu SCARE ME TO DEATH a na mnoha dalších filmech uváděných každý páteční večer na kanále Chiller theater v mém rodném městě. Vyrůstal jsem s tím. Prožívat u filmu pořádný strach a terorizovat své bratry, to bylo moje."

Jeho kariéra začala v Off-Broadway theater. Pracoval také jako asistent manažera restaurace v Greenwich Village. Byla to pro něj pojistka, kdyby se jako herec neuchytil. Naštěstí mu divadlo vyšlo. Svůj televizní debut si odbyl v seriálu THE BINGO LONG TRAVELING ALL-STARS AND MOTOR KINGS. Ken se snažil hrát charaktery silných a velících mužů, pracujících převážně na druhé straně zákona. Díky této snaze si ho všiml hororový režisér George Andrew Romero a obsadil ho do jedné z hlavních rolí ve svém novém zombie-hororu.

"Měl jsem rozmanitou kariéru. Někteří si mě pamatují jako tvrďáka, jiní říkají, že vždy hraji policisty. Jsem si jist, že největší zásluhu na tom měl ÚSVIT MRTVÝCH. Jsem prostě jen pracující herec a věřím, že to byl osud."

Ano, největší přínos do jeho kariéry měl právě film ÚSVIT MRTVÝCH, který Kena proslavil rolí tvrdého člena zásahovky Petera Washingtona. Ve filmu vyřkl jeden z nejslavnějších hororových sloganů v historii - "Když už v pekle nebude žádné místo, mrtvý budou chodit po zemi.“ Jeho kolegyně z tohoto filmu, Gaylen Ross, pochází taktéž z Indianapolis. Dále dostal roli v Romerově RYTÍŘÍCH. Projevil také velký zájem o hraní policisty Buforda "Bubby" Browleeho ve filmu Stuarta Gordona ZE ZÁHROBÍ. Zahrál si i Bennyho ve filmu KOŽENÁ TVÁŘ: TEXASKÝ MASAKR MOTOROVOU PILOU III.


29.2.1948
Indianapolis, Indiana, USA
Ken Foree csfd

John HenryHigh School ConfidentalThe Midnight ManProcepThe Divine TragediesCut/PrintThe Lords of SalemVoda pro slonyD.C. SniperLive EvilThe Haunted World of El SuperbeastoZone of the DeadThe Boneyard CollectionBrotherhood of BloodBrutal Massacre: A ComedyHalloweenSplatter DiscoDevil's DenVyvrženci peklaÚsvit mrtvýchKenan & Kel: Two Heads Are Better Than NoneDentistaSleepstalkerČas pomstyPoslední koš : Příběh Hanka GatherseAbsolutní pekloDiplomatická imunitaK-9Mother's Justice, ANoc bojovníkaThe Heroes of Desert StormJe to v hájiKožená tvářOsudový půvabTakový je byznysWithout You I'm NothingDeath SpaPhantom of the Mall: Eric's RevengeVlastní krevLesk smrtiZmijeTerror SquadJo Jo Dancer, Your Life Is CallingNorthstarZe záhrobíKomando 5Born to Be SoldElvis and the Beauty QueenRytířiTerror Among UsNezaručená zpráva o válceThe Golden Moment: An Olympic Love StoryThe Fish That Saved PittsburghTuláciÚsvit mrtvýchThe Bingo Long Traveling All-Stars & Motor KingsNightwalkersDimenze 404Obscurus Lupa Presents


Aktualizace osobnostního profilu Ken Foree: 30.10. 2023 22:10