Felicity Lott 76 let


Anglický soprán Felicity Lott, známá jako Flott, se narodila 8. května 1947 v Cheltenhamu v Anglii. Už od útlého věku měla blízko k hudbě. V pěti letech začala hrát na klavír, ve 12 začala brát hodiny zpěvu a zvládá hru i na housle. V šestnácti začala studovat francouzštinu a latinu. Je absolventkou Royal Holloway College University of London, Royal Academy of Music a absolventkou francouzské konzervatoře v Grenoble.

Vytvořila si též pověst koncertní pěvkyně. Její repertoár zahrnuje francouzské, anglické i německé songy. Povětšinou je doprovázena klavíristou Grahamem Johnsonem, párkrát spolupracovala i s menzo-sopranistkou Ann Murray, sirem Thomasem Allenem či Angelikou Kirchschlager.

Felicity Lott je také držitelkou čestných uznání, byla zvolena do francouzského „Legion of Honor“ a DBE (Dame British Empire) v roce 1996. V roce 2003 jí byl udělen titul „Bagerishe Kammarsängerin“ a je vítězkou Principal´s prize. Zpívala na svatbě prince Andrewa v roce 1986. Je vdaná za herce Gabriela Woolf, s kterým má dceru Emily.


8.5.1947
Cheltenham, England, Velká Británie
Felicity Lott csfd

A Midsummer Night's DreamLouiseMozart's The Magic FluteThe Rake's ProgressAnna KareninaRégis Campo: Strange Beautiful MusicVelkovévodkyně z GerolsteinuLa belle HélèneRůžový kavalírIntermezzo


Aktualizace osobnostního profilu Felicity Lott: 24.11. 2023 17:32