Eva Asterová 67 let


Tanečnice a herečka Eva Asterová se narodila v Praze 4 Podolí jako nejstarší ze tří umělecky nadaných sester. Od pěti let se věnuje tanci, ke kterému ji přivedla její teta, která byla sólistkou baletu Národního divadla. V šesti letech již navštěvovala baletní přípravku pod vedením prof. Nadi Sobotkové, aby začala účinkovat v představeních „Dalibor“ a „Rusalka“.

V roce 1989 založila s manželem hudebníkem Alexandrem Čihařem (Bacily Václava Neckáře) divadlo Image.

Mezi její nejvýznamější filmové role patří postava Žanety Hazardové z filmu Anděl svádí ďábla, která pro ní byla obzvláště těžká, protože jí musela hrát ve francouzštině, nebo úloha Veroniky v hořké komedii Víta Olmera Co je vám doktore?, jejíž charakter byl zcela odlišný od jejího vlastního.

Má dceru Lindu a syna Marka a je již i babičkou. Ráda odpočívá při práci na zahradě, má kocoura a psa, se kterým trénuje dog dancing a její sestřenicí je herečka Jitka Asterová.


27.9.1956
Praha, Československo
Eva Asterová csfd

Jen o rodinných záležitostechAnděl svádí ďáblaCena meduSmrt krásných srncůCo je vám, doktore?Signum laudisTemné slunceTrhákLásky mezi kapkami deštěRusalkaPan TauOriginální pražský synkopický orchestrZáskokVášeňSinfoniettaImaginativMožná přijde i kouzelník


Aktualizace osobnostního profilu Eva Asterová: 18.10. 2023 19:23