Antti J. Jokinen 55 let


Jokinen se narodil v Nurmijärvi ve Finsku a získal stipendium na East Carolina University, kde absolvoval jako hlavní obor Vysílání a Film. Ještě na škole natočil krátký film založený na poezii Jima Morrisona, který nesl název „Fist Full of Sand“ („Pěst plná písku“), který obdržel filmovou cenu na filmovém festivalu Severní Karolíny a přitáhl pozornost MTV v New Yorku. Po absolvování školy se Jokinen přestěhoval do New Yorku a pracoval pro MTV jako asistent produkce hudebních pořadů.

Když ho CVC Report označilo jako jednoho z deseti hlavních světových režisérů budoucnosti, Jokinena oslovilo několik hudebních studií se zastoupením v USA. Rychle se z něj stal jeden z nejvyhledávanějších režisérů hudebních videí na celém světě a nadále spolupracuje s věhlasnými umělci jako Will Smith, Beyonce, Eminem, Shania Twain, Celine Dion, Missy Elliott, Shaggy, Kelly Clarkson a s mnoha dalšími.

Jokinen v současnosti vede vlastní produkční společnosti Estar Studios a AJ Storm Inc. v Beverly Hills v Kalifornii a jako režisér a producent je spojován s filmem-fantasy společnosti Estar Studios „Nicholas North“, který je natočen podle scénáře napsaného Jokinenem a Mattewem B. Wilderem. Také pracuje na dvou vlastních původních scénářích.


26.4.1968
Nurmijärvi, Finsko
Antti J. Jokinen csfd

HeleneKvěty zlaPorodní bábaOčistaIntimní pastBulletsKirjava siltaTähtitehdasTähtilampun allaNightwish: End of an EraBioterrorThe Eurovision Song ContestAvec SaraJussi Gaala 1999Nightwish: Bye Bye BeautifulNightwish: AmaranthApocalyptica: BittersweetNightwish: NemoCéline Dion: One HeartKelly Clarkson - LowThalía: Baby Im In LoveKelly Clarkson - A Moment Like ThisKelly Clarkson - Before Your LoveThalía: No Me EnseňasteThalía: Tu Y YoSpice Girls - puoli tuntia pikasilmänruokaaNečekaný útokOmerta 6/12Samuli Edelmann: HuilunsoittajaViiden jälkeenJussi Gaala 2014PosseJussi Gaala 2013Heikki & Mikko ShowArto Nybergin kesäduunibluesPuoli seitsemänMaria!Arto Nyberg4PopHyppönen Enbuske Experience


Aktualizace osobnostního profilu Antti J. Jokinen: 19.11. 2023 21:49