Roger Waters 80 let


Roger Waters se narodil 6.9.1943, v Great Bookham, Surrey, v Anglii. Když mu bylo pět měsíců, jeho otec, učitel, změnil názor na svůj pacifismus, přidal se k armádě a v první akci padl. Fakt, že otce nikdy nepoznal, ovlivnil Waterse jak v životě, tak ve tvorbě.

V roce 1990 se Waters vrátil ke svému životnímu dílu, The Wall, a v Berlíně na Postdamer Platz zorganizoval monstrózní show, dodnes druhý největší koncert na světě. Živě na něm bylo přes 400 000 diváků, a v přímém přenose koncert sledovalo dalších 500 milionů diváků. V roce 2014 potom uvedl v kinech The Wall v novém rozměru, kombinaci dokumentárního filmu se záznamem z koncertu, teď již technicky velmi vychytaného, s použitím digitálních animací a 150 metrů dlouhého jeviště. Film je zčásti pojatý jako road movie, kde se Waters mimo jiné jede podívat na hroby svého otce i dědečka, objeví se tam jeho dva synové Jack a Harry a dcera India.

V roce 1996 byl Waters s kapelou Pink Floyd uveden do Rock'n'rollové síně slávy.


6.9.1943
Cambridge, Cambridgeshire, England, Velká Británie
Roger Waters csfd

La macchinazioneLos Deseos del camino (King Ale)Ha-Dybbuk B'sde Hatapuchim HakdoshimKdyž vane vítrPráskač a jeho katPink Floyd: The WallÚdolíZabriskie PointVíceThe CommitteeManon LescautPirx kalandjaiRoger Waters: Us + ThemRoger Waters: The WallStonersThe BurrenRené MagritteThe BodyPink Floyd London '66-'67Roger Waters - The Last RefugeeRoger Waters: Three WishesRoger Waters: What God Wants, Part 1Pink Floyd - Another Brick in the Wall Part 2Pink Floyd: TimeEnergy HunterGlimpse of DawnWrinklesPink Floyd: The Final CutSan Franciscop wie petersilie, pille, presswurst, pinscher, punkt punkt punktHave You Got It Yet? The Story of Syd Barrett and Pink FloydOnce Upon a Time in ItalyOn l'appelait RodaEric Clapton: život ve dvanácti taktechIt Was Fifty Years Ago Today... Sgt Pepper and BeyondSoundtracky: písně psané z pamětiJak se kalila hudbaOkupace mysli aneb Mediální válka o americké veřejné míněníLegendy rockuPink Floyd: The Story of Wish You Were HereA Technicolor DreamSedm epoch rockuRoger Waters - Rock in RioTsunami Aid: A Concert of HopePříběh pop music a politikySlavná alba: Pink Floyd - The Dark Side Of The MoonThe Pink Floyd and Syd Barrett StoryPink Floyd: Behind the WallRoger Waters: In the Flesh LiveSlavná albaThe History of Rock 'N' Roll, Vol. 8The History of Rock 'n' RollVH1 Legends


Aktualizace osobnostního profilu Roger Waters: 30.10. 2023 18:56