Jeffrey Donovan 55 let


Jeffrey T. Donovan (nar. 11.5.1968) je televizní, filmový a divadelní herec. Pravděpodobně nejvíce znám je rolí Michaela Westena ze seriálu STATUS: NEŽÁDOUCÍ (Burn Notice).

Na stříbrném plátně se objevuje už od poloviny 90. let. Debutoval ve filmu INSIDE OUT. Jeho následující film THROWING DOWN získal cenu poroty na Hamptonském filmovém festivalu. Zahrál si také v ZÁHADĚ BLAIR WITCH 2 (Book of Shadows: Blair Witch 2) a spolu s Kevinem Baconem v dramatu SPÁČI (Sleepers). V malých rolích se objevuje např. ve filmech VEGAS VACATION, CATHERINE´S GROWE, WHEN TRUMPETS FADE, PURPOSE, HITCH nebo v seriálech CSI: MIAMI, MONK, LAW & ORDER aj.

Později to byla romantická komedie s Ashley Judd COME EARLY MORNING a drama VĚŘTE MI (Believe in Me), kde se objevil v hlavní roli trenéra ženského basketbalového týmu. Clint Eastwood ho pak o pár let později obsadil do hlavní mužské role ve snímku s Angelinou Jolie VÝMĚNA (Changeling).

Od roku 2007 hraje Jeffrey v seriálu STATUS: NEŽÁDOUCÍ (Burn Notice), kde se objevuje v roli bývalého špióna Michaela Westena, který byl dán nespravedlivě na černou listinu jako nežádoucí (suspendován) a snaží se všemožně prokázat svou nevinu a získat svou práci zpět.


11.5.1968
Amesbury, Massachusetts, USA
Jeffrey Donovan csfd

ObleženýBreakingFirst LoveR.I.P.D. 2: Rise of the DamnedNational ChampionsRozhněvaný mužNechte ho jítPro balík prachůPříliš malý světVillainsWonder Woman: BloodlinesZlo s lidskou tváříSicario 2: SoldadoTrestanecLBJSicario: Nájemný vrahZánikBurn Notice: The Fall of Sam AxeJ. EdgarVýměnaZpětný pohledKonečná verzeCome Early MorningVěřte miHitch: Lék pro moderního mužeSam & JoePodraz.comVnadidloZáhada Blair Witch 2Když utichly trumpetyPráskačCatherine's GroveCritical ChoicesSpáčiThrowing DownZákon a pořádekLaw & Order: Organized CrimeZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiVěštciFargo


Aktualizace osobnostního profilu Jeffrey Donovan: 23.3. 2024 00:10