Lennie James 58 let


Lennie James sa narodil v roku 1965 v južnom Londýne trinidadským rodičom, ktorí však mali nigérijský pôvod. Jeho matka, Phyllis Mary James, zomrela, keď mal Lennie ešte len 12 rokov. Aj v dôsledku toho išiel spoločne so svojím straším bratom do detského domova. V 16-tich rokoch bol adoptovaný sociálnym pracovníkom, ktorý mal 2 staršie deti, s ktorými však Lennie dobre vychádzal.

Stal sa vysoko uznávaným hercom za svoje pôsobenie v známych a úspešných filmoch, akými sú dráma BEDÁRI (s Liamom Neesonom, Geoffrey Rushom a Umou Thurman), sci-fi STRATENÍ VO VESMÍRE (1998), krimi komédia, ktorú režíroval slávny Guy Ritchie s názvom PODFU(C)K (2000), dobrodružná komédia SAHARA (s Matthew McConaugheym a Penélope Cruz), dráma PSANEC (so Seanom Beanom, Bobom Hoskinsom a Dannym Dyerom), americký remake TRI DNI K SLOBODE (s Russellom Croweom) alebo americko-francúzsky akčný thriller z roku 2011 - COLOMBIANA, kde si zahrala v hlavnej úlohe pôvabná Zoe Saldana.

Pôsobil takisto aj v mnohých televíznych seriáloch (napr. INSPEKTOR FROST, ŠEST V TOM, MI5, KLAMÁRI alebo THE WALKING DEAD), filmoch a tiež v divadelných hrách (napr. Two Gentlemen of Verona, Macbeth, Periclesa alebo A Raisin in the Sun).

Lennie James je hrdým rodinným kuchárom, ktorý má svoju záľubu v „kuchyni z Karibiku“. Jeho obľúbeným futbalovým tímom je londýnsky Tottenham Hotspur. So svojou dlhoročnou partnerkou, Giselle Glasman má tri dcéry – Romy a dvojčatá Celine a Georgiu.


11.10.1965
Londýn, England, Velká Británie
Lennie James csfd

There ThereKrálíček Petr bere do zaječíchBlade Runner 2049Double PlayBez únikuGet On Up - Příběh Jamese BrownaÚtěk z MS-1ColombianaTicTři dny ke svoboděU.S. AttorneyFalloutPsanecThe Family ManBorn with Two MothersSaharaSen noci svatojánskéFrances TuesdayNonstop pártyKlikařiThe MartinsMistr zázrakůPodfu(c)kStorm DamageThe AnnouncementElephant JuiceAmong GiantsBídníciZtraceni ve vesmíruPerfect Blue, TheNever MindComicsArcherŽiví mrtví: Počátek konceŽiví mrtvíNeporazitelnýSave MeUnprecedented: Real Time Theatre from a State of Isolation


Aktualizace osobnostního profilu Lennie James: 1.11. 2023 05:29