Erna Schürer 81 let


Erna Schürer je umělecké jméno Emmy Constantino, italské herečky, která se na plátnech kin objevovala v šedesátých až osmdesátých letech minulého století, ve všech tehdy populárních žánrech jako western, horor, komedie, krimi či erotické snímky. V titulcích některých filmů je uvedena v obdobě svého pseudonymu jako Erna Scheurer, Erna Schuler či Erna Schurer.

V těchto filmech si jí pravděpodobně všiml režisér Alberto Cavallone (28. 8. 1938 – 12. 11. 1997) a roku 1969 jí obsadil do hlavní role krásné modelky Ursuly ve filmu LE SALAMANDRE (1969). Jestli to byl pouze Cavalloneho nápad těžko usuzovat, ale producent tohoto filmu Carlo Maietto, byl v té době přítelem Erny. Další hlavní role přišla v hororu LA BAMBOLA DI SATANA (1969). V tomto roce hrála ještě v komedii EROTISSIMO s Annie Girardot v hlavní roli. V tomto období dostávala Erna poměrně dost rolí a tak se v jedné z hlavních (role Mireille), objevila v thrilleru LE TUE MANI SUL MIO CORPO (1970), dále pak měla hlavní roli Ivany Rakowski v hororu IL CASTELLO DALLE PORTE DI FUOCO (1970), jako Evi hrála po boku Barbary Bouchet v dramatu VALERIA DENTRO E FUORI (1972). Komedie plná krásných žen, IL TUO PIACERE É IL MIO (1973) byla pro Ernu příležitostí k roli velkovévodkyně a tento rok zakončila rolí v erotickém thrilleru TECNICA DI UN AMORE (1973). V dalším erotickém filmu, CARNALITÁ (1974) byla k vidění v hlavní roli Roberty. Dále se pak objevila například po boku Edwige Fenech, byla k vidění v giallu NUDE PER L´ASSASSINO (1975). Edwige a Erna společně hrály také v komedii LA VERGINE, IL TORO E IL CAPRICORNO (1977), kde Erna ztvárnila německou turistku. Ze žánrů nevynechala ani klasický Nazisploitation, a to filmem LE DEPORTATE DELLA SEZIONE SPECIALE SS (1976).

Období, kdy byla velmi obsazována, končí rokem 1977 a rolí Marie, ve filmu CHE NOTTE QUELLA NOTTE!. O rok později ještě dostala epizodní roli v seriálu GIORNO SEGRETO (1978). Naposledy jsme jí mohli vidět roku 1987 v hororu SPETTRI, když ztvárnila matku Lavinie Grizi. V sedmdesátých letech byla Erna tváří populárních fotorománů KILLING (SADISTIK) a rovněž byla focena pro časopis Playmen.

Ukončení její filmové kariéry je pravděpodobně spjato s krizí filmového průmyslu v tomto období. Dnes není její soukromý život předmětem zájmu médií, a proto nejsou téměř žádné informace o jejím dalším životním osudu.


18.8.1942
Erna Schürer csfd

SpettriBactron 317 ou L'espionne qui venait du showBaila guapaChe notte quella notte!La vergine, il toro e il capricornoLe deportate della sezione speciale SSVoir Malte et mourirDue Magnum .38 per una città di carogneFuria neraIstantanea per un delittoNude per l'assassinoCarnalitàPrigione di donneRomanzo di un giovane povero, IlScusi, si potrebbe evitare il servizio militare?... No!Il tuo piacere è il mioLa notte dell'ultimo giornoTecnica di un amoreI leoni di PietroburgoValeria dentro e fuoriGioco per Eveline, UnIvannaLe Mans scorciatoia per l'infernoLe tue mani sul mio corpoErotissimoLa bambola di SatanaLe altreLe salamandrePoslední tank28 minuti per 3 milioni di dollariLola ColtWanted Johnny TexasIl rossettoGiorno segretoSorelle Materassi


Aktualizace osobnostního profilu Erna Schürer: 10.4. 2024 10:19