Jakub Hussar 38 let


Jakub Hussar se narodil 21.6.1985 v Českých Budějovicích. Po studiu na základní škole nastoupil na osmileté všeobecné gymnázium, kde se seznámil s celou řadou budoucích spolupracovníků. Ve třinácti letech natočil svůj první krátký film, od té doby jich vytvořil již přes tři desítky.

Jakub odmala kreslí comicsy, píše prózu, vymýšlí karetní hry a jejich herní systémy, působil v dramatickém kroužku, dělal redaktora dvou časopisů a regionálních novin, soudcoval a organizoval turnaje ve fantasy karetní hře Magic, organizoval školní kulturní akce, ale především – miluje film. Proto byla jeho pomaturitní cesta pevně vytyčená vstříc filmové škole.

V roce 2007 absolvuje na Filmové Akademii Miroslav Ondříčka, obor scénáristika a režie hraných filmů. Jeho studentské filmy (Toxymoron, Dalur a Skeletoni ) od prvního ročníku vyhrávají řadu mezinárodních cen. Jakub také stojí často přímo za kamerou, všechny snímky vytvořené skupinou Trinity Pictures natáčí, zvučí, stříhá, titulkuje a se svými kolegy vymýšlí scénáře. Snaží se každý svůj projekt držet pevně v rukou, má striktní vizi a neváhá jí vštěpovat ostatním lidem. Celovečerní film, reklama nebo seriál jsou pro něj další výzvou, na kterou se s chutí a nadšením rád vrhne.


21.6.1985
České Budějovice, Československo
Jakub Hussar csfd

SuperjáPlaneta je PrgaŽeprejČernobíloMise Špuntix – ŠpuntixSkeletoniDalurToxymoronJohny Nemo


Aktualizace osobnostního profilu Jakub Hussar: 22.10. 2023 03:50