Graham McTavish 63 let


Graham McTavish se narodil 1. ledna 1961 v Glasgow ve Skotsku. Na zdejší univerzitě vystudoval herectví na Fakultě umění a poté hrál v divadle. Působil nejdříve v londýnském Royal Court a poté přešel do Národního divadla v Londýně. Nakonec se stal jedním z předních herců divadla Royal Lyceum Theatre v Edinburghu.

V roce 2007 se definitivně odstěhoval za prací do Los Angeles a chvíli potom podepsal smlouvu na roli Lewise ve filmu RAMBO po boku Silvestera Stallonea. Významnou hlavní roli Danteho ztvárnil hlasem v hororovém animovaném snímku DANTE'S INFERNO. V budoucích projektech se zavázal hrát roli trpaslíka Dwalina v THE HOBBIT Petera Jacksona.

Graham mimo své filmové role propůjčuje hlas postavám z herního prostředí, z nichž by stály za zmínku alespoň dvě: vojáci série CALL OF DUTY nebo Tundercracker z TRANSFORMERS: WAR FOR CYBERTRON.


4.1.1961
Glasgow, Scotland, Velká Británie
Graham McTavish csfd

Krvavě rudé nebeZaklínač: Vlčí senSargassoAquamanThe StolenDo posledního dechuCreedHobit: Bitva pěti armádPlasticRealitiHobit: Šmakova dračí poušťHobit: Neočekávaná cestaColombianaThe Wicker TreeDantovské pekloSekretariat: Příběh šampionaHulk Vs.PenanceProstředníciRváčiSmrtící pandemieRambo: Do pekla a zpětSisterhoodHodná, drsná holkaRichard Sharpe - Nebezpečné posláníDen DKrál ArtušLara Croft - Tomb Raider: Kolébka životaAli G Indahouse - FilmČervené baretySteel TempestStretch, TheKing LearMerlinMacbethŽabákova dobrodružstvíErik VikingFor Queen and CountryCizinkaZaklínačRod DrakaCastlevaniaKačeří příběhy


Aktualizace osobnostního profilu Graham McTavish: 15.3. 2024 15:46