Jake La Botz


Jake La Botz je americký bluesový zpěvák a herec pocházející z Chicaga v Illinois. Je synem prominentního socialistického aktivisty Dana La Botze, který kandidoval v roce 2010 do senátu.

La Botz začal s hereckou kariérou poté, kdy si jej všimnul herec a režisér nezávislých snímků Steve Buscemi, který jej poté obsadil do role odsouzence zpívajícího blues ve filmu ANIMAL FACTORY /2000/. La Botz zahrál v tomto filmu dvě původní písně, „This Ain't the Way I Came Up" a „ Lay Down the Bottle, které se objevily na jeho albumu "Original Soundtrack to My Nightmare". V dalších letech se La Botz objevil v uměleckém filmu režiséra Terryho Zwigoffse GHOST WORLD /2001/, kde hrál s Thorou Birch, Scarlett Johansson, Liv Tyler, Caseym Affleckem a i samotným Stevem Buscemim v roli opuštěného Jima. V roce 2008 hrál ve Stallonově akčním filmu RAMBO, kde opět zahrál dvě písně ze svého alba Graveyard Jones, „The Wishing Well" a „Tiny".

V nezávislém filmu JEREMY FINK AND THE MEANING OF LIFE /2012/, režiséra Tamara Halperna se objevují La Botzovy songy „Something On My Mind" a „Hard to Love What You Kill". Zahrál si i ve filmové adaptaci románu Jacka Kerouaca ON THE ROAD /2012/ režiséra Waltera Sallese, kde taktéž zahrál píseň „Hard to Love What You Kill" a ve fantasy hororu Timura Bekmambetova ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER /2012/.

Na jaře roku 2012 hrál La Botz v jevištním muzikálu Ghost Brothers of Darkland County, napsané spisovatelem Stephenem Kingem a Johnem Mellencampem v hudební režii T-Bone Burnetta, které mělo na začátku dubna 2012 premiéru v divadle Alliance Theater v Atlantě v Georgii.

Jake La Botz csfd

D.O.A.RelentlessThe Grace of JakeV dosahu smrtiProhnilá zeměFully LoadedHříšníci a svatíRambo: Do pekla a zpětOne Night with YouSamotář JimGrey, The13 MoonsOrdinary MadnessPřízračný světVězniceTemný případGilmorova děvčataFilm o filmu: Rambo: Do pekla a zpětThe FencestitutePark Bench with Steve Buscemi


Aktualizace osobnostního profilu Jake La Botz: 25.4. 2024 16:56