Luděk Nekuda (1942 - 1988)


Luděk Nekuda byl zpěvák, trumpetista, televizní a rozhlasový moderátor, bavič, textař, scénárista, dramaturg a v neposlední řadě také herec. Zemřel předčasně a náhle na následky úrazu, který utrpěl na schodech v domě, kde bydlel. Patrně zde sehrál nějakou roli alkohol, ale to se můžeme jen domnívat.

Od roku 1967 hostoval v divadle SEMAFOR. V roce 1969 ukončil činnost Divadélka podokapem a přestěhoval se do Prahy. V Praze pracoval jako rozhlasový moderátor v pořadu Mikroforum a Dobré jitro na tehdejší rozhlasové stanici Hvězda. Vystupoval jako host s kapelou Rangers (Plavci), kde hrál a zpíval, ale také působil jako konferenciér na jejich koncertech.

Od roku 1980 pracoval jako dramaturg v redakci zábavy Československé televize. Společně s Jiřím Císlerem vytvářel a uváděl vlastní zábavní pořad SEŠLOST. Do pořadu si zvali různé zajímavé hosty.


10.10.1942
Ostrava, Protektorát Čechy a Morava
10.3.1988
Praha, Československo
Luděk Nekuda csfd

VýhraPoslední leč Alfonse KaráskaPlavci mezi svýmiPlavci mezi dravciBáječný bálBylo čtvrt a bude půlZpátky se SobotouPříběhy slavnýchPlavci 77Plavci na PoříčíLuděk Nekuda a Jiří Císler - Táta kolonádyPozor, slečnoZdalipak to víšŘekneme to písničkouHloupá pohádkaPraha, jak ji mám rádMalé dějiny jedné rodinyKarel Gott v LucerněMájové dotekySešlostKdo s kým, o čem, pro kohoPlavci v pohádcePlavci na slovo vzatíPlavci v KobylisíchZelená pro PlavceKarel Gott v LucerněPřesně ve dvě!Život je kabaretKam zmizel ten starý songÚsměvySešlost - Táta kolonádyA ještě jednou SešlostPortréty z not - Běžci dlouhých tratíDomácí úkolyDomácí úkoly: Luděk NekudaDárkyPřijďte k nám na večeřiVečírekDobrý večerEchokabaretRendez-vous s Gustavem BromemJarní výletHudební studio MPlavci na suchuTelevarieté


Aktualizace osobnostního profilu Luděk Nekuda: 3.4. 2024 13:42