Magdalena Sidonová 53 let


Magdaléna Sidonová je českou divadelní, televizní a filmovou herečkou. Na svět přišla 11. května 1970 v Praze do rodiny Karla Sidona, spisovatele, dramatika a scénáristy. Rodina velmi trpěla za svůj židovský původ v dobách okupace. Tatínek se odstěhoval do Německa v roce 1983. Po převratu vystudoval rabínský seminář a dnes je židovským rabínem. K herectví ji přivedla babička, spolu se dívaly na filmy. Magdaléna již v době dospívání navštěvovala amatérské divadlo Doubravky Svobodové s názvem Příšerné děti, což byl další z aspektů, jež ovlivnil její touhu stát se herečkou. Po gymnáziu vystudovala herectví na DAMU. Na počátku 90. let byla v ročním angažmá libereckého divadla. Od roku 1993 působí v Divadle Na zábradlí. Na jeho scéně vytvořila mnoho krásných rolí, např. Racek (Máša), Plukovník Pták (Pepa), Strýček Váňa (Soňa), Platonov je darebák! (Sofie), Zázrak v Černém domě (Šárka) a mnohé další.

Herečka preferuje divadelní tvorbu, občas vystupuje v reklamách. V soukromém životě klade na první místo svou rodinu, žijí velmi skromně. Kromě syna Nathana má ještě dcery Josefu a Rebeku. Do všech rolí dává kus svého srdce. Ve chvílích volna maluje, nejraději portréty Andělů.


11.5.1970
Praha, Československo
Magdalena Sidonová csfd

Mimořádná událostÚkryt v zooPoslední cyklistaObčanský průkaz3 sezóny v pekleNormalOcas ještěrkyNa rozchodnouPoslední plavkyTajnostiHezké chvilky bez zárukyPoslední vlakSmradiBabí létoZlatá princeznaHaneleJediná na světěUŽDáma a KrálSpecialistéDoktor MartinJá, MattoniRaplŽivot a doba soudce A. K.Nevinné lžiZázraky životaKriminálka AndělRočník 89Divadlo Na zábradlíSM Kabaret: KrimikabaretZázrak v černém doměStrýček VáňaZtížená možnost soustředěníRacekRevizorStarý kocourUkradená babičkaČíst HavlaCeny paměti národaKrásný ztráty


Aktualizace osobnostního profilu Magdalena Sidonová: 11.3. 2024 02:06