Matt Battaglia 58 let


Matteo Martin „Matt“ Battaglia je americký herec, producent a bývalý hráč fotbalu. Narodil se 25. září 1965 v Tallahassee na Floridě. Je ze tří dětí napůl s italským a napůl s německo-nizozemským původem.

Jako středoškolský atlet zastával Matt funkci kapitána ve školním fotbalovém a wrestlingovém týmu. Ve wrestlingu se umístil na druhém místě šampionátu AAU Southeastern States a kvalifikoval se na národní turnaj. Získal fotbalové stipendium, které ho poslalo na Louisvillskou univerzitu, kde zářil jako fotbalový obránce a kapitán jak v juniorském tak později i v seniorském týmu. V roce 1987 hrál za Philadelphia Eagles. Byl zvolen svými spoluhráči a trenéry nejcennějším hráčem. Jeho hráčská kariéra ale náhle skončila potom, co mu lékaři našli zlomenou klíční kost. Vrátil se tedy na univerzitu, aby dokončil studium zaměřené na podnikání.

Battaglia má za sebou úspěšnou nejen hereckou kariéru, ale ukázal se i jako producent filmových a televizních pořadů. Je držitelem ceny Emmy jako producent. Byl dvakrát nominovaný na cenu Golden Globe jako co-producent. Jako herec se objevil ve více než 90 filmech a televizních show. V roce 2011 výkonně produkoval televizní show LAST SHOT. Byl nominován a získal cenu Emmy v červnu 2012 jako výkonný producent za první vysílací sezónu. Show také vyhrála cenu Emmy za soudní drama. Obojí bylo jeho první nominací a zároveň první výhrou.

Battaglia sloužil jako výkonný producent na filmu BRATŘI, ve kterém si zahráli Tobey Jaguáre, Natalie Portmon a Jake Gyllenhaal pod taktovkou režie Jima Sheridana. V roce 2009 se jako výkonný producent podílel na filmu HRA NA VRAHA. Matt založil svojí vlastní produkční společnost Matt Battaglia Productions, aby mohl produkovat filmy a televizní pořady.


25.9.1965
Tallahassee, Florida, USA
Matt Battaglia csfd

Brian BanksRealitaMadison HighHeiße SpurThe Perfect GamePandemieHollis & RaeFantom hlubinNa pokraji smrtiVáhavá spravedlnostAvalon: Za propastíUniverzální voják 2: Nedokončený obchodKiss of a StrangerUniverzální voják: Bratři ve zbraniHavranNot Again!ShowgirlsOperace Chantilly LaceČas pomstyDoktořiZáchranáři L. A.For All MankindBest. Worst. Weekend. Ever.Městečko Twin PeaksToo Close to HomeTým SEALMyšlenky zločinceNoční směnaNámořní vyšetřovací služba: New OrleansPoručík BackstromTemný případFranklin a BashTeorie velkého třesku


Aktualizace osobnostního profilu Matt Battaglia: 15.4. 2024 20:03