Richard Brooks (1912 - 1992)   † 79 let


Vlastní jméno tohoto amerického režiséra je Ruben Sax. Studoval na West Philadelphia High School a je absolventem Temple University. V roce 1930 začal pracovat jako sportovní reportér pro Atlantic City Press Union, Philadelphia Record a New York World-Telegram. Poté působil jako scénárista pro NBC. Během 2.světové války sloužil dva roky u amerického námořnictva.

Kromě režie se věnoval také psaní, je autorem tří novel. Byl dvakrát ženatý, z druhého manželství s herečkou Jean Simmons má dceru Kate. Zemřel 11. března 1992 v Beverly Hills na selhání srdce a je pohřben na hřbitově v Hillside v Kalifornii. Za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii má svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.


18.5.1912
Filadelfie, Pennsylvania, USA
11.3.1992
Beverly Hills, Los Angeles, California, USA
Richard Brooks csfd

Fever PitchŠpatné je dobréHledání pana Goodbara700 mil v sedle$Šťastný konecChladnokrevněProfesionálovéLord JimSladký pták mládíElmer GantryBratři KaramazoviKočka na rozpálené plechové střešeSomething of ValuePoslední lovDžungle před tabulíKdyž jsem naposledy viděl PařížBattle CircusNovinářský příběhThe Light TouchVarování před bouřkouCrisisMystery StreetAny Number Can PlayKey LargoTo the VictorHrubá sílaSwell GuyZabijáciCobra WomanWhite SavageMen of Texas$Svatební snídaněThe Flame and the FleshTake the High Ground!


Aktualizace osobnostního profilu Richard Brooks: 24.4. 2024 06:26