Daniel Doheny


Kanadský herec a scenárista Daniel Doheny se narodil ve Vancouveru, kde v roce 2008 absolvoval Lord Byng Secondary School. V roce 2012 úspěšně ukončil studium na vancouverské Langara College, kde v rámci programu Studio 58 absolvoval profesionální kurz divadelního herectví.

V roce 2017 ztvárnil postavu mladíka Liama ve snímku Poprvé na střední, kde se objevil po boku Judy Greer, která hrála jeho matku. Za tento film získal kanadskou cenu Leo Award. O rok později si zahrál hlavní roli ve filmu Alex Strangelove (2018) od stanice Netflix, ve kterém se jeho postava vyrovnává se svou sexualitou. Ve stejném roce se objevil rovněž v dalším projektu stanice Netflix – v černé komedii The Package (2018).

Mimo filmových rolí si v roce 2017 střihnul roli v jedné z epizod Lovci duchů. Vedle toho je členem vancouverské skečové skupiny HumanTown, která v roce 2014 vyhrála soutěž Canadian Broadcasting Corporation's ComedyCoup. Díky finanční odměně se členům této skupiny podařilo o dva roky později zrealizovat stejnojmenný televizní projekt v podobě třicetiminutového speciálu s jejich skeči, který běžel na stanici CBC.

Daniel Doheny csfd

DrinkwaterAlex StrangeloveThe PackagePoprvé na středníKlikař HankDay of the DeadPomsta s chutí třešníLoudermilkMy Little Pony: Život poníkůLEGO NinjagoNinjagoLovci duchůDeady Freddy


Aktualizace osobnostního profilu Daniel Doheny: 14.11. 2023 13:27