Dennis Gansel 50 let


Herec, scénarista a především režisér Dennis Gansel se narodil 4. října 1973 v Hannoveru. Od roku 1987 navštěvoval gymnázium Tellkampfschule v Hannoveru, kde roku 1993 úspěšně odmaturoval. Studia mu na necelé dva roky přerušila civilní služba, po ní se ale vrátil zpět do školy, konkrétně na Die Hochschule für Fernsehen und Film München.

V kinech debutoval nepříliš úspěšnou komedií pro teenagery MÄDCHEN, MÄDCHEN (2001). O tři roky později vtrhl opět na plátna kin, tentokrát s válečným dramatem NAPOLA - ELITE FÜR DEN FÜHRER (2004). Válečná tématika zdá se býti pro Gansela velmi inspirativní, takže jeho zatím poslední film DIE WELLE (2008) se opět zabývá válkou, avšak v originální podobě - přiblížením studentům gymnázia počátek diktatury týdenním experimentem, který se však profesorovi vymkne z rukou. Film byl uveden na Sundance Film Festival v sekci World Cinema – Dramatic a vyhrál Grand Jury Prize, Special Prize of the Jury na Instanbul International Film Festival nebo Audience Award na European Film Awards. Uvidíme, zda se Gansel rozhodne opustit válečnou stezku a sáhne i apo jiném tématu nebo zda si ještě bílou vlajku ponechá v kapse.


4.10.1973
Hannover, Západní Německo
Dennis Gansel csfd

The FollowerJim Knoflík a Bláznivá třináctkaBerlin, I Love YouGrim NightJim Knoflík, Lukáš a lokomotiva EmaMechanik zabiják: VzkříšeníČtvrtá mocnostWir sind die NachtNáš vůdceNapola: Hitlerova elitaHolky to chtěj takyThe DawnDas PhantomIm Auftrag des HerrnPonorkaVideotagbuch von Dennis GanselLiving DeadThe Wrong Trip205 - Zimmer der AngstNeues vom WixxerLesson PlanMy jsme Vlna


Aktualizace osobnostního profilu Dennis Gansel: 30.10. 2023 23:08