Marianne Jean-Baptiste 56 let


Celým jménem Marianne Ragipcien Jean-Baptiste se narodila dvacátého šestého dubna roku 1967 v hlavním městě Anglie v Londýně ve Velké Británii. Je to britská herečka, zpěvačka, skladatelka, textařka, příležitostná režisérka a divadelnice. Už od útlého dětství věděla, že chce svůj život zasvětit umění a to především na prknech divadelního pódia, protože jí lákalo prožít nesčetně velké množství různorodých rolí, do nichž se mohla vžít a společně s nimi i prožít jejich emoce, představy a názory v daných divadelních hrách. Právě proto vystudovala Royal Academy of Dramatic Art v Londýně a posléze tak účinkovala v Royal National Theatre.

Stěžejním byl pro ni pak rok 1996, kdy byla několikrát jmenována na prestižní ocenění. Bylo tomu kupříkladu u BAFTA Award for Best Actress in a Supporting Role, Chlotrudis Award for Best Supporting Actress a Golden Globe Award for Best Supporting Actress.

Dnes si ji můžeme nejlépe pamatovat díky roku 2014, kdy se objevila v remaku RoboCopa, jako Karen Dean a ve snímku inspirovaným knižní předlohou od japonského autora Hiroši Sakurazaka z prostředí blízké budoucnosti, v níž je planeta Země pod útoky mimozemské civilizace, Edge of Tomorrow v roli doktorky Whittle.


26.4.1967
Londýn, England, Velká Británie
Marianne Jean-Baptiste csfd

Rumble Through the DarkThe Book of ClarenceMořská příšeraBoxing DayTlusťochKrálíček PetrTakové krásné šatyDortNa hraně zítřkaRobocopThe MomentNa dno nás nedostanete360Violet & DaisyGangsteřiPosedlá zlemMěsto EmberJamWelcome to CaliforniaKdyž tě miluji...Don't ExplainMen OnlySpy GameWomen in Film28 dníCelaNový rokThe 24 Hour WomanThe Murder of Stephen LawrenceHow to Make the Cruelest MonthNapiš si svou smrtNowhere to GoSvatbaPan ŽárlivýTajnosti a lžiLondon Kills MeThe Following Events Are Based on a Pack of LiesNa povrchuMrtvý bodSoundtrackHomecomingTraining Day


Aktualizace osobnostního profilu Marianne Jean-Baptiste: 15.11. 2023 12:54