Emma Stone 35 let


Už od raného dětství byla Emily „Emma" Stone přitahována k jevišti jako magnet. Poprvé se ocitla na prknech, která znamenají svět v 11 letech v místním divadle v Glendale ve státě Arizona. Během dospívání vzhlížela k ikonám komediální scény jako jsou Bill Murray, Gilda Radner nebo Charlie Chaplin. Právě odtud pochází její velká láska k legendárnímu komediálnímu seriálu Saturday Night Live. Úspěchy velkých lidí minulosti inspirovaly teprve patnáctiletou Emmu k tomu, aby se pokusila přesvědčit své rodiče k tomu, aby ji podpořili v jejím celoživotním snu stát se herečkou. To se jí podařilo. Před dovršením svých šestnáctých narozenin se společně s maminkou přestěhovala do Los Angeles.

Do povědomí širší veřejnosti se dostala díky roli Jules ve finančním hitu Superbad. V roce 2009 přišla první větší role po boku Jeffa Danielse ve filmu Papírový Hrdina. Následovala romantická komedie Bejvalek se nezbavíš a především kultovní Zombieland. Ve stejném roce se Emma přestěhovala do New Yorku. O rok později excelovala v teenagerovské komedii Panna nebo Orel. Za svůj výkon byla nominována na Zlatý Glóbus. V říjnu 2010 se jí splnil životní sen, když moderovala jednu episodu kultovního seriálu Saturday Night Live. O rok později se ji dostalo velké cti si svou účast zopakovat.

Mimořádně úspěšný byl rok 2011. Představila se po boku Ryana Goslinga v romantické komedii Crazy, Stupid Love. Za zmínku stojí také její cameo ve filmu Kamarád taky rád. Následovala hlavní ženská role v oscarovém dramatu Černobílý Svět. Loni o sobě nechala slyšet ztvárněním slavné komiksové postavy Gwen Stacy v rebootu The Amazing Spiderman. Letos se objevila v mafiánském eposu Gangster Squad: Lovci Mafie a animovaném hitu Croodsovi.

A na co se můžeme těšit v nejbližší budoucnosti? V postprodukční fázi je černá komedie Birdman od Alejandra Gonzáleze Iñárrity, ve které ztvární dceru Michaela Keatona, vracející se z odvykací kůry. V roce 2014 dorazí do kin komiksové pokračování The Amazing Spiderman 2. Společně s Bradley Cooperem a Rachel McAdams se upsala novému filmu Camerona Crowea. Objeví se také po boku Colina Firtha v připravovaném projektu od Woodyho Allena.


6.11.1988
Scottsdale, Arizona, USA
Emma Stone csfd

ANDChudáčciCruellaCroodsovi: Nový věkZombieland: Rána jistotyFavoritkaSouboj pohlavíLa La LandPopstar: Vše pro slávuAlohaIracionální mužAmazing Spider-Man 2BirdmanInterviewKouzlo měsíčního svituCroodsoviGangster Squad – Lovci mafieMládeži nepřístupnoAmazing Spider-ManBláznivá, zatracená láskaKamarád taky rádČernobílý světMarmadukPanna nebo orelBejvalek se nezbavíšPapírový hrdinaZombielandDomácí mazlíčekRockerSuperbadNew Partridge Family, TheThe CurseNářez na sobotuManiakStudio 30 RockRobot ChickenDriveiCarlyLucky LouieMalcolm v nesnázíchMédiumSladký život Zacka a CodyhoBlackpink: Light Up the SkyZáhady lidské mysliOne Day a Week


Aktualizace osobnostního profilu Emma Stone: 6.11. 2023 17:04