Neil Giuntoli 64 let


Neil Giuntoli je americký herec a rodák z Chicaga.

Po návratu do vlasti se Giuntoli připojil k rychle se rozvíjející divadelní společnosti Chicago Theater Community nejprve jako herec a posléze jako scénárista. Po několika velmi úspěšných produkcích se Neil stěhuje do Los Angeles, kde se pokouší o ještě větší hereckou kariéru jak ve filmu tak i v televizi. Z televizní produkce je znám pro ztvárnění role Brodyho ze sitcomu SEINFELD /1989-1998/, v roli Floruse Workmana z dvoudílné televizní série „THE JEFF FOXWORTHY SHOW" /1995-1997/ a nebo jako střelce Billyho Quintaineho z hororového seriálu TALES FROM THE CRYPT /1989-1996/  z epizody „Showdown".

Z filmové branže je znám zejména pro ztvárnění postavy Jiggera z vězeňského dramatu THE SHAWSHANK REDEMPTION /1994/ nebo z účinkování v hororu CHILD'S PLAY /1988/. S Kevinem Costnerem a Dennisem Hopperem spoluúčinkoval v dobrodružném sci-fi WATERWORLD /1995/ a ve válečném dramatu MEMPHIS BELLE /1990/ režiséra Michaela Catona-Jonese si zahrál vedlejší postavu seržanta Jacka Bocciho.

Giuntoli nastartoval svou divadelní kariéru na začátku 80.let. Mezi jeho rané role patřily party ve hrách „A Dozen Idiots" na prknech The Performers Arena a „The Jonah Complex" s Davidem Shepardem, přes kterého se Giuntli dostal k práci s The Prop Theater spolu s jejich zakladateli Scottem Vehillem a Stefanem Brunem. Společně hráli ve hrách „Answers", „The Chinese Wall" a „Metamorphosis". Je také autorem a hercem v hlavní roli ve hře Hizoner, fiktivní zprávy o bývalém starostovi Chicaga Richardu J.Daleym.


20.12.1959
Chicago, Illinois, USA
Neil Giuntoli csfd

Love Comes to the ExecutionerSedmdesátá létaPalmer's Pick UpWetonkawa Flash, TheHenry: Portrait of a Serial Killer, Part 2Intimní detailyVodní světOstrovyVykoupení z věznice ShawshankKožené bundyOdvážné příběhyPast na ChriseSteel JusticeBorrower - Oběti bez hlavOperace ŽralokMemphiská kráskaThe BakeryVrah mezi námiNejbližší příbuzenstvoThe Revenge of Al CaponeDětská hraKriminálka New YorkMůj přítel MonkKriminálka Las VegasPhillyZlodějiWalker, Texas Ranger: Thunderovi synovéAlly McBealováHouse RulesTatík Hill a spol.Show Jerryho SeinfeldaNemocnice Chicago HopePohotovostThe Jeff Foxworthy ShowStrážce mořePolicie New YorkSirényPříběhy ze záhrobíPobřežní hlídkaQuantum LeapChina BeachSableWiseguyMatlock


Aktualizace osobnostního profilu Neil Giuntoli: 7.3. 2024 10:16