Sam Riley 44 let


Sam Riley se narodil 8. ledna 1980 v Leedsu, ve Velké Británii. Jeho rodiče se brzo po jeho narození rozvedli a Sam vyrůstal pouze s matkou. Od dětství měl rád hudbu a učil se hrát na kytaru. Úspěšně vystudoval Uppingham School v Anglii.

Jako kdyby mu měl být Manchester 80.let souzený, dostal nabídku od Antona Corbijna na hudební drama CONTROL o Joy Division a životě jejich frontmana. Iana Curtise nakonec ztvárnil tak autenticky, že za svůj herecký výkon získal prestižní ocenení "Rising Star of the Year Award".


8.1.1980
Leeds, West Yorkshire, England, Velká Británie
Sam Riley csfd

Královnin gambitWidow ClicquotShe Is LoveVelká španělská loupežRebekaRadioaktivitaZloba: Královna všeho zléhoKrásný nový rok, Coline BursteadeSíla slovKřížová palbaPýcha, předsudek a zombieRobby, Toby a létající strojSuite FrançaiseTemné údolíZloba - Královna černé magieByzantiumNa cestěRubbeldiekatz13Černý chlapecFranklynControlSoundLenny BlueNonstop pártyTough LoveSS-GB: Hitler v BritániiZákon a pořádek: Zločinné úmyslyZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiShadow Play: The Making of Anton CorbijnHollywood InsiderRencontres de cinémaEntertainment Tonight Canada


Aktualizace osobnostního profilu Sam Riley: 2.11. 2023 15:39