Mark Strong 60 let


Marc Stong je charismatický, všestranný filmový a divadelní herec. Narodil se jako Marco Giuseppe Salussolia v roce 1963 v Londýně. Jeho matka byla Rakušanka a otec Ital. Navštěvoval Wymondhamskou vysokou školu v Norfolku. Matka ho nechala oficiálně přejmenovat na Mark Strong, aby lépe zapadl mezi své anglické vrstevníky. Ve škole byl zpěvákem punk rokových kapel "The Elextric Hoax" a “Private Party". Původně se chtěl stát právníkem, ale po pár letech studia v Mnichově se rozhodl změnit svůj život a vrátil se domů do Londýna. Zde se zapsal na obory Angličtinu a Drama v Královském Holloway. Poté navštěvoval Bistrol Old Vic Theatre Shooll.

V roce 2005 hrál ve třech filmech, v Polanského adaptaci OLIVER TWIST, v politickém trileru SYRIANA postavu Mussawa a v kriminálním dramatu REVOLVER hrál chladnokrevného, tvrdého atentátníka, který "nikdy nemine". V roce 2006 ukázal své šermířské umění v postavě zrádného Wicktreda ve filmu TRISTAN A ISOLDA. Hned v následujícím roce hrál Pinbackera v science fiction filmu SUNSHINE. V tomtéž roce si zahrál Septima ve filmu HVĚZDNÝ PRACH (STARDUST), kterou se dostal do většího podvědomí českých diváků. V roce 2003 byl Marc Stong nominován na cenu Laurence Oliviera za nejlepší výkon ve vedlejší roly Donmara Warehose v Sheakspearově Noci tříkrálové.

V roce 2008 se objevuje hned v několika filmech. Po boku Leonarda DiCapria a Rusell Crouwea ve filmu LABYRINT LŽÍ, jako šéf tajné služby v Jordánsku. V dramatu FLASHBACKS OF A FOOL, GOOD, dramatu YOUNG VICTORIA, THE, akčním krimi ROCKNROLA (zde hraje i náš český herec Karel Roden) a akčním scifi BABYLON AD.


5.8.1963
Londýn, England, Velká Británie
Mark Strong csfd

Dead ShotEverestThe CriticThe End We Start FromVražda v PařížiNoceboTárCharlotteCruella1917Shazam!Stockholmský syndromThe Catcher Was a Spy6 DaysKingsman: Zlatý kruhDo neznámaGrimsbyPřípad SloaneThe Siege of JadotvilleBlíže k MěsíciDřív než půjdu spátKingsman: Tajná službaKód EnigmyChceš pěstí?Justin: Jak se stát rytířemLabyrint mysli30 minut po půlnociBloodJohn Carter: Mezi dvěma světyGreen LanternJeden musí z kola venOrel Deváté legiePomáhat a chránitČerné zlatoKick-AssRobin HoodÚtěk ze SibiřeFinální hraKrálovna ViktorieSherlock HolmesBabylon A.D.GoodLabyrint lžíRocknRollaTemné vzpomínkyVelký den slečny PettigrewovéHvězdný prachSunshineLow Winter SunScény z partnerského životaTristan a IsoldaOliver TwistRevolverSyrianaWalk Away and I StumbleThe Long FirmHlavní podezřelý: Poslední svědekJindřich VIII.Za všechno může láskaFalling Apart


Aktualizace osobnostního profilu Mark Strong: 30.10. 2023 21:11