Andrea Corr 49 let


Andrea Corr Jane (narozená 17. května 1974) je irská hudebnice, skladatelka a herečka.

S ostatními členy kapely vydala Andrea Corr pět studiových alb, dvě kompilace alb, jedno remixové a dvě živá alba. The Corrs v současné době nehrají, jelikož všichni čtyři se věnují svým rodinám a vychovávají děti. U Andrei následovala i sólová kariéra, kdy v roce 2007 vydává své debutové album "Ten feet high". Toto album se žánrově vzdálilo od folk-rocku The Corrs a má takový temnější a ostřejší zvuk dance-popu. Její další album, které vyšlo 30. května 2011, se skládalo z coverů písní, které pro ni byly důležité z doby jejího mládí.

V létě roku 2012 znovu nahrála track "Pale blue eyes" (který se poprvé objevil na jejím albu "Lifelines") ve spolupráci s německým muzikantem elektronické hudby Christopherem von Deylenem, kterého veřejnost zná lépe pod jeho přezdívkou "Schiller" . Bylo to vydáno v Německu 5. října na Schillerovém albu "Sonne".

Andrea se rovněž podílí na charitativní činnosti. Hrála na charitativních koncertech se snahou získat peníze pro organizaci Pavarotti & Friends Liberijská dětské hřiště, dále pro Freemanovu nemocnici v Newcastle upon Tyne v Anglii, také pro oběti bombardování Omaghu v Severním Irsku a v roce 2004 "The prince´s trust". Je také vyslankyní organizace Nelsona Mandely v kampani na zvyšování povědomí veřejnosti k nemoci AIDS v Africe. V Edinburghu, dne 2. července 2005, The Corrs hráli spolu se skupinou U2 na charitativním koncertě "Live 8", kde si Andrea spolu s Bonem zazpívala velmi úspěšnou píseň " When the stars go blue ". Tímto podpořili kampaň "Učiňme chudobu historií" . Dohromady se svými sourozenci byla Andrea jmenována čestnou členkou Řádu britského impéria (MBE), který jim v roce 2005 udělila Královna Velké Británie Elizabeth II. za její podíl na přispění k hudbě a dobročinnosti.


17.5.1974
Dundalk, County Louth, Irsko
Andrea Corr csfd

Off the RailsPřetržená nitHoši z County ClareBest of The Corrs - The VideosKouzelný meč - Cesta na CamelotEvitaThe CommitmentsBeverly Hills 90210LegendsThe Corrs: All the Way Home95.8 Capital FM's Party in the Park for the Prince's Trust 2004Party at the Palace: The Queen's Concerts, Buckingham PalaceBridge, TheRichard & JudyThe Saturday ShowGPTVTapis rougeGMTVWeekend TodaySurprise! Surprise!Saturday Night LiveThe Late Late Show


Aktualizace osobnostního profilu Andrea Corr: 20.11. 2023 09:00