Amadu Mamadakov 47 let


Amadu Mamadakov se narodil 26.10.1976, v Ongudajském okrese v Altajské republice. Náleží mu titul zasloužilého umělce Altajské republiky, je držitelem ocenění Čoros-Gurkina z roku 2004 za roli ve filmu HVĚZDA.

Amadu se od dětství chtěl stát hercem, jeho sen se mu postupně plnil. V roce 1993 byl přijat do Ščepkinské akademie v Moskvě, kde studoval altajskou národní kulturu u profesora Selezněva. Zajímavé je, že do tohoto ročníku bylo přijato 20 studentů, a úspěšně jich zakončilo jen 10. Amadu absolvoval s červeným diplomem.

V roce 1997 se vrátil domů, na Altaj, ale v místním divadle dlouho nevydržel, považoval je za příliš depresivní, aniž by nějak blíže zdůvodnil, proč tomu tak bylo. Do roka se vrátil do Moskvy a byl přijat ke studiu režie na Ruské akademii divadelního umění. Paralelně se studiem Amadu hrál v divadlech. Od druhého ročníku studia se začal objevovat v divadle režiséra Kaljagina Et cetera, za necelé čtyři roky se stal právoplatným členem souboru. V divadle Art House Amadu režíroval hru na motivy předlohy G.Gorina Zapomenout na Gerostata, kde ztvárnil i jednu z rolí.

Filmová kariéra Amadu Mamadakova začala v roce 2001. Režiséři často hledají nové talenty v moskevských divadelních školách. V průběhu jednoho z nich si Amadu všiml režisér Nikolaj Lebeděv. Režisér se chystal točit film HVĚZDA na motivy hry Emmanuela Kazakeviče. Linie filmu je jednoduchá: skupina sovětských rozvědčíků s nasazením vlastního života působí v týlu fašistů. Pro Amadu byla určena role Kazacha Džurabajeva (neplést s Boratem!). Vy, kdo znáte dílo Kazakeviče, jistě víte, že v původní předloze žádný Džurabajev nebyl, je to postava vypůjčená z jiné knihy Dva ve stepi. Nicméně Amadu tuto roli odmítl. S odstupem času na svoje rozhodnutí vzpomíná: „Dva moji předkové ve 2.světové bojovali, proto jsem chtěl hrát roli Altaljce. Lebeděv se obrátil na producenta filmu Šachnazarova, ten souhlasil. Pro filmovou postavu jsem navrhl tři strany altajských jmen, nakonec vybrali příjmení Tendekov“.


26.10.1976
Altajská oblast, Sovětský svaz
Amadu Mamadakov csfd

DikajaKalašnikovVezučij slučaj!Bitva o MoskvuS pjati do semiFort RossPareň s MarsaNaslednikiMongol - ČingischánÚnik z kruhu9. rota72 metrůSoldaty. Zdravstvuj, rota , Novyj god!HvězdaRaskaljonnaja subbotaSerzhantRaja znajet vsjo!Bělovodě. Tajna zatěrjannoj stranyDoktor RichterSledovatel TichonovSofijaSklifosovskij 3Sklifosovskij 2StrojkaVeronika. BegljankaLičnaja žizn sledovatělja SavelevaSklifosovskijSklifosovskij 1Veronika. Potěrjannoje sčastěZajac, žarennyj po-berlinskiMoskovskij dvorikSoldaty 12Vzjať TarantinuSoldaty 3Soldaty 4Jevlampija Romanova. Sledstvije veďot diletantOchotniki za ikonamiSoldatySoldaty 2ZvězdočetBajazetMoskva. Centralnyj okrugTaxistTaxistkaMarš Tureckogo


Aktualizace osobnostního profilu Amadu Mamadakov: 30.10. 2023 23:02