Amanda Walker 88 let


Amanda Walker (celým jménem Amanda Galafres Patterson Walker) je britská televizní a filmová herečka. Její matkou je herečka Madeleine Christie. Amanda se už v mládí se chtěla stát herečkou, střední školu studovala na Central School of Speech and Drama v Londýně.

V té době začala také její herecká kariéra. Vystupovala zejména v televizních seriálech, premiérově v seriálu ITV Play of the Week, kde se představila v roce 1960. Jako nejvýznamnější počin z televizních rolí můžeme považovat její obsazení do epizody seriálu Hercule Poirot, kde se představila v roce 1990 v epizodě Cornwallská záhada.

Její první filmová role přišla v roce 1983 v britském dramatu Heat and Dust. O dva roky později jsme ji mohli vidět ve filmu Pokoj s vyhlídkou, kde si zahrála po boku Heleny Bonham Carter a Maggie Smith. Spatřit jsme ji mohli také v oscarovém snímku Anglický pacient z roku 1996, kde se ujala role Lady Hampton.

V roce 2002 se svým manželem založila společnost Godfrey Walker Enterprises Limited. Poté se objevila ve výraznějších rolích. Ve snímku 28 týdnů poté (2007), které je pokračováním úspěšného filmu 28 dní poté, si zahrála postavu Sally a ve filmu Atlas mraků (2012) se ujala postavy rezidentky domova důchodců Veronicy.


29.11.1935
Scotland, Velká Británie
Amanda Walker csfd

Nejvyšší nabídkaAtlas mrakůCaptain America: První AvengerImaginárium Dr. Parnasse28 týdnů potéWimbledonPollyannaTomu se ani nechce věřit7 dní životaDěti železniceThe PassionVěčný příběhDivoká stvořeníAnglický pacientNostradamusAll or Nothing at AllCharles a DianaVelký mužNorbert Smith, a LifeBeryl Markham: A Shadow on the SunŽena, kterou milovalPokoj s vyhlídkouŽár a prachVěci po RichardoviChurchill and the GeneralsTisíc dnů s AnnouSmrtelný případMacbethThe Heart of MidlothianŘekni mi všechnoThe CryOsmý smyslNezvěstníMoje rodinaMurphy's LawFoylova válkaStrangeVraždy v MidsomeruDoctorsFishHearts and BonesDalziel a PascoeHolby CityLoupež za bílého dneCity CentralA Dance to the Music of TimeNová dobrodružství Robina HoodaHetty Wainthropp Investigates


Aktualizace osobnostního profilu Amanda Walker: 3.11. 2023 17:12