Ludvík Pozník (1934 - 2006)


Jeho filmová či divadelní činnost byla vždy okrajová. Absolvoval DAMU v Praze asi v roce 1957. Pak byl ve státním zájezdovém divadle, které sídlilo v Hloubětínském zámečku. Také se mu říkalo: "Vesnické divadlo". Nastudovali hru a pak s ní jezdili po městech, kde ji nějaký čas hráli. Když bylo toto divadlo zrušeno,  bratr byl na volné noze pod hlavičkou PKS a jezdil po školách dělat recitace po Čechách.

Po roce 1989 dostal nějaké příležitosti bez problémů, ale také malé role např. v Černých baronech. Po tomto roce založil Cestovní kancelář "Kosmos", kde vozil děti na tématické výlety jako doplněk učiva. To trvalo až do jeho smrti.


27.4.1934
Praha, Československo
16.6.2006
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Ludvík Pozník csfd

Konec básníků v ČecháchČerní baroniKlauni a vlastenciO zapomnětlivém černokněžníkoviBizonBlázni a děvčátkaAnděl svádí ďáblaOznamuje se láskám vašimBony a klidRosa LuxemburgováSmrt krásných srncůAž do konceRendezvous in ParisSignum laudisSvítalo celou nocVítězný lidDům Na poříčíMys Dobré nadějeOsvobození PrahyDvacátý devátýPoslední ples na rožnovské plovárněSokolovoDny zrady I.Dny zrady II.Počkám, až zabiješHráčSvatba bez prstýnkuKlíčSvědectví mrtvých očíMladý Indiana JonesDobrodružství kriminalistikyPřípad pro zvláštní skupinuMalý pitaval z velkého městaVelitel


Aktualizace osobnostního profilu Ludvík Pozník: 1.3. 2024 18:43