Silvia Dionisio 72 let


Silvia Dionisio je italská herečka období 70 a 80 let minulého století. Narodila se v Římě, 28.9.1951. V roce 1967 vyhrála soutěž krásy Miss Teen. Silvia zažila svůj filmový debut již ve 14 letech ve filmu DARLING, jako dcera prince Cesare della Romitta. Ještě jako 16 leté děvče si zahrála v roce 1967 ve snímku SENZAČNÍ PRÁZDNINY v hlavní roli byl Louis de Funes. Její kariéra po té pokračovala zejména v italských průměrných hudebních filmech jako VACANZE SULLA COSTA SMERALDA (1968), LISA DAGLI OCCHI BLU (1969), LACRIME D´AMORE (1970). Zde se setkala se zpěváky typu Antonio Ciacci (známý jako Little Tony), Mario Tessuto či Gianni Dei.

Režisér Ruggero Deodato, natočil erotický snímek UNA ONDATA DI PIACERE, kde ztvárnila Silvia hlavní roli. Tento snímek měl velké problémy s cenzurou a pro „oplzlost“ byli režisér, herečka, producent i další členové štábu trestně stíháni. Později se dočkali úplného osvobození trestního stíhání. V erotickém snímku se objevuje i v roce 1979 LA RAGAZZA DEL VAGONE LETTO (zde hraje i čechoslovačka Zora Ulla Keslerová).

Počátkem osmdesátých let ukončila Silvia Dionisio svou hereckou kariéru a odešla ze světa filmu. Naposledy jsme ji mohli vidět v televizní mini-sérii LA CONOSCIUTA v roce 1982. Velké překvapení byl její návrat na scénu v roce 1984, kdy se objevila v reklamě na Campari s názvem OH, CHE BEL PAESAGGIO! režírováno Federico Fellinim. Po té odešla natrvalo do soukromého života.

Režisér Ruggero Deodato se stal manželem Silvie 5.12.1971, v roce 1979 se však rozvedli. Jejich syn Saverio Deodato-Dionisio narozený 8.3.1972 je známý také jako herec. V roce 1983 se vdala za římského chirurga Roberta Mazzarella, s kterým má dceru.


28.9.1951
Řím, Lazio, Itálie
Silvia Dionisio csfd

Crema cioccolato e pa...prikaMurder obsession (Follia omicida)Ciao marzianoEbreo fascista, L'La ragazza del vagone lettoMlčenlivé ženy venkovaAragosta a colazioneRacconti fantastici di Edgar Allan Poe, IRiavanti... Marsch!Inquilina del piano di sopra, L'Krásná zeměMarito in collegio, IlAb morgen sind wir reich und ehrlichMilano violentaNatale in casa d'appuntamentoNoi siam come le lucciolePaura in cittàPoliziotti violentiProsseneti, ISpolečný pocit studuUomini si nasce poliziotti si muoreAmore mio spogliati... che poi ti spiego!Moji přáteléOndata di piacereDracula cerca sangue di vergine... e morì di sete!!!Erotomane, L'Il bacio di una mortaSgarro alla camorraLa violenza: Quinto potereÀ la guerre comme à la guerreCoquelucheLa ragazza di nome GiulioLacrime d'amoreLučištník ze SherwooduPrete sposato, IlTrasplante de un cerebroIl commissario PepeInfanzia, vocazione e prime esperienze di Giacomo Casanova, venezianoItaliani! È severamente proibito servirsi della toilette durante le fermateLisa s modrýma očimaPensiero d'amoreUn detectiveEat ItNude... si muoreVacanze sulla Costa SmeraldaPronto... c'è una certa Giuliana per teSenzační prázdninyRita komářiceDrahoušekSconosciuta, LaOrlando furiosoAll'ultimo minutoIl triangolo rossoDeodato HolocaustCome inguaiammo il cinema italiano - La vera storia di Franco e Ciccio


Aktualizace osobnostního profilu Silvia Dionisio: 30.10. 2023 10:20