Amy Winehouse (1983 - 2011)


Amy Winehouse se narodila 14. září 1983 v Londýně do židovské rodiny jako nejmladší dítě lékárnice a taxikáře, který loni po vzoru své dcery vydal album swingových písní. Údajně už jako desetiletá vystupovala s rapovou skupinou Sweet 'n' Sour a v 16-ti letech se vydala na sólovou dráhu zpěvačky. Navštěvovala několik škol, včetně divadelní, odkud ji ale pro různé excesy vyhodili.

Ve filmovém světě se příliš neprosadila, vystupovala spíše v televizních hudebních a zábavných pořadech a byly o ní natočeny dva dokumenty. Jedinou hereckou zkušenost měla v britském komediálním seriálu THE FAST SHOW (1994).

Její neklidná povaha kombinovaná s pitím alkoholu a užíváním drog nastartovanou hvězdnou kariéru rozvrátily. Loni v lednu odešla Amy Winehouse od britského soudu s dvouletou podmínkou za nepřístojnosti, jichž se dopustila během vánočního představení pro děti. Podstoupila i neúspěšné léčení v léčebně drogově závislých.

V květnu 2007 se zpěvačka a textařka provdala za Blaka Fieldera-Civila (33), rovněž závislého na drogách, který byl šest měsíců po svatbě zatčen za napadení. V červenci 2009 se rozvedli, ale záhy se k sobě vrátili.


14.9.1983
Southgate, Londýn, England, Velká Británie
23.7.2011
Camden Town, Londýn, England, Velká Británie
Amy Winehouse csfd

Buzzcocks... Imagine a Mildly Amusing Panel ShowThe Fast ShowFatal Addiction: Amy WinehouseA Life in Ten PicturesReclaiming Amy27: Zemřeli mladíSlavná alba: Amy Winehouse – Back to BlackAmyAutopsy: The Last Hours OfPop-LegendenV 2008 KoncertAmy Winehouse LiveAmy Winehouse: BBC One Sessions 2007Jazz BritanniaAmy Winehouse - Our Day Will Come: Amy Winehouse TributeAmy Winehouse - Back to BlackAmy Winehouse - RehabAmy Winehouse - Tears Dry on Their OwnAmy Winehouse - You Know I'm No GoodAmy Winehouse - Fuck Me PumpsAmy Winehouse - In My BedAmy Winehouse - Stronger Than MeAmy WinehouseThe Top Ten RevealedGrammy Awards 2008The BRIT Awards 20082007 MTV Movie AwardsMTV Video Music Awards 2007The BRIT Awards 2007What Perez SezSBC Blue RoomThe BRIT Awards 2005The Friday Night ProjectShow Sharon OsbourneovéFriday Night with Jonathan RossGPTVNever Mind the BuzzcocksGMTVJools's HootenannyLater... With Jools HollandNoční Show  Jaye LenoeChildren in NeedThe Late Late Show


Aktualizace osobnostního profilu Amy Winehouse: 5.12. 2023 12:09