Jošihiro Nišimura 57 let


Yoshihiro Nishimura je japonský režisér, scénárista, tvůrce speciálních efektů a maskér. Někdy je označován jako „japonský Tom Savini.“ Narodil se 1. dubna 1967 v japonském Tokiu, od útlého věku jej ovlivňovaly filmy, obrazy Salvadora Dalího, hororové magazíny a jeho vlastní sny.

V roce 2008 Nishimura přepracoval scénář ke svému filmu Anatomia Extinction a vznikl tak bizarní a krvavý horor TOKYO GORE POLICE, ve kterém si režisér zahrál malou roli a opět vytvořil masky. O rok později natočil ve spolupráci s režisérem Naoyukim Tomomatsuem další horor se jménem VAMPIRE GIRL VS. FRANKENSTEIN GIRL, na kterém se podílel i choreograf akčních scén Taku Sakaguchi, se kterým Nishimura pracoval již dříve na filmech Tokyo Gore Police a Meatball Machine. Film měl premiéru 26. června 2009 na New York Asian Film Festival.

Nishimura založil také vlastní společnost na tvorbu efektů Nishimura Motion Picture Model Makers Group.


1.4.1967
Asakusa, Tokio, Japonsko
Jošihiro Nišimura csfd

Samurai Ninja OnimanjiHoly MotherTOKYOドラゴン飯店Welcome to Japan: Hinomaru ranči bokkusuMasomlejnek kodokuTorakageThe Profane ExhibitZombie TVThe ABCs of DeathHelldriverSentó šódžo: Či no tekkamen densecuKyûketsu Shôjo tai Shôjo FurankenTokyo Gore PoliceSupîkâman: The BooGenkai jinkô keisûTókjó Dragon hanten: Makeru na!! Rjúkjú uranaiši Rio-čan!SudžiboriGiver: Fukušú no zójošaKodai shôjo-tai Dogûn V63-fun-goMeatball Machine: Reject of DeathGokudó heikiRobogeišaBakurecu mašin šódžo: Básuto mašin gáruHedoróbaČi o sú nendo


Aktualizace osobnostního profilu Jošihiro Nišimura: 19.4. 2024 13:54