Christina Cole 41 let


Christina Cole se narodila 8. května 1982 v Londýně do naprosto neherecké rodiny manažerky komunikačního centra a instruktora v autoškole. To jí ale nezabránilo v tom, aby vystudovala na Oxford School of Drama (2002). Ještě na škole dostala šanci zazářit v romantické (a lehce potřeštěné) komedii CO TA HOLKA CHCE (2003), kde ztvárnila sokyni Amandy Bynes. Tato rolička byla malou předzvěstí, jaké postavy jí půjdou hrát velice dobře, a sice milá líbezná (většinou rozmazlená) stvoření, která jsou velice zákeřná a při honbě za svým cílem i bezohledná.

Jako další britští nadějní herci neušla pozornosti BBC při natáčení detektivek Agathy Christie, v prvé řadě SLEČNA MARPLOVÁ: VRAŽDA NA FAŘE (2004), kde jako dcera zavražděného protivného plukovníka nebyla moc podezřelá. To v díle HERCULE POIROT: SCHŮZKA SE SMRTÍ (2008) jako doktorka Sarah Kingová již na seznamu podezřelých setrvala delší dobu, jelikož byla citově zainteresovaná k Raymondovi, synu zemřelé. Zde již nehraje pouze vypočítavou slečnu, ale jen sympaticky ambiciózní mladou ženu, která ví, co chce. BBC si ji rovněž vybralo jako vhodnou adeptku pro natáčení minisérie EMMA (2008), kde brilantně prudila jako paní Eltonová, manželka duchovního, která všechny ostatní omračuje jak svými moudry, tak svým osobitým stylem oblékání.

Mimo zaběhnutou šablonu si střihla roli Jenny Walker v LEKCI UMÍRÁNÍ (2007) a nebo také Phoebe Drake v hororovém SURVIVING EVIL (2009), objevila se i v několika dalších seriálech. V chystaném gotickém psychologickém thrilleru SECOND SIGHT (2013) by měla ztvárnit roli Gemmy, uvidíme, jak se jí za oceánem povede.

Abychom neopomněli zmínit i divadelní scénu, v roce 2002 jí byla svěřena role Julie v divadle Clwyd ve hře ROMEO A JULIE, dále v Pegasus Theatre účinkovala ve hře THE TEMPEST (2003) a ve hře THE LIGHTNING PLAY v Almeida Theatre hrála Tabby Morris.


8.5.1982
Londýn, England, Velká Británie
Christina Cole csfd

MatriarchaJupiter vycházíRosemary's BabyMutual FriendsSecond SightKrvelačná monstraDoghouseMaggie HillSurviving EvilVelký den slečny PettigrewovéLadies and GentlemenLekce umíráníCasino RoyaleNejzáhadnější vraždyCo ta holka chceThe ProjectThe WindowKravaťáciNevinnýDetektiv z IndieSS-GB: Hitler v BritániiTommy a PentličkaČerná listinaThe AssetsChaosLovci lebekVraždy v OxforduVraždy v MidsomeruSlečna EmmaAgatha Christie's PoirotLost in AustenCanePán času


Aktualizace osobnostního profilu Christina Cole: 31.10. 2023 11:35