Kathryn Joosten (1939 - 2012)


I když její kariéra začala převážně ve středních letech, její sen začal už ve dvaceti, kdy jí matka zemřela na rakovinu. Když umírala v nemocnici, Kathryn jí slíbila, že jednoho dne si splní svůj sen o herectví.

Nakonec však Kathryn začala brát hodiny v divadle v Chicagu a pomalu začínala hrát po divadlech v celém severním Illionis. Přes den se starala o svojí rodinu a večer se snažila zlepšovat svoje herecké schopnosti. První velký zlom nastal v roce 1991. Disney potřeboval lidi do Disney Wordu. Kathryn si vystála dlouhou frontu a nakonec se na ní usmálo štěstí a roli získala, přestěhovala se tak do Orlanda na Floridě. Kathryn si konečně vydělávala tím co měla ráda, i když byla nucena pracovat i jako barmanka, protože jí to nestačilo. Sice si konečně uvědomila, že má talent na to být herečka, ale trvalo jí další dva roky než si uvědomila, že se jí nepodaří mít kariéru na Floridě.

V prosinci roku 1995 se tak Kathryn znovu přestěhovala, tentokrát do Hollywoodu. I když neměla žádného agenta, ani kontakty, už za pět měsíců dostala první malou roli ve FAMILY MATTERS (1989). Během dalších šesti let se objevila ve více než tuctu her, šesti filmech, jedenácti televizních reklamách, deseti drama seriálech a více než dvaceti situačních komediích.

Nejznámější z jejích mnoha rolí je v MURPHY BROWN (1988) , sekretářka z FRASIER (1993), ale je to role Mrs. Landingham, přítelkyně a sekretářky Martina Sheena z President Bartlet v THE WEST WING (1999) který ji vynesl do světla reflektorů.


20.12.1939
Chicago, Illinois, USA
2.6.2012
Westlake Village, California, USA
Kathryn Joosten csfd

Divoká kartaMegakrajta versus GatoroidAlvin a Chipmunkové 2Pohádky na dobrou nocKřižovatka osuduTemná myslDvanáct do tuctu 2Halfway DecentMcBride: To je vražda, madamMezi otci a synyNesvatboviRukojmíTaggart: Příliš pevná poutaBreaking DawnPanikaRed Roses and PetrolSecret SantaWasabi TunaLehi's WifeHellraiser: InfernoRozluč se s ToledemPhoenixSvatba za všechny prachyPříběh doktora FleisseTajemství mého mužeEskortaDáma v modrémGrandview USADrsná HarryZoufalé manželkyCleveland showScrubs: DoktůrciJmenuju se EarlMůj přítel MonkIn Case of Emergency


Aktualizace osobnostního profilu Kathryn Joosten: 30.10. 2023 18:28