Petr Marek 50 let


Narozen 1974, od konce osmdesátých let natočil asi třicet krátkých a sedm dlouhých (nejkratší 9 sekund, nejdelší 4 hodiny) filmů pod hlavičkou společnosti UNARFILM, většinou v autorské spolupráci s Jiřím J. K. Nebeským. Nejvýrazněji se jejich filmový styl projevil v "montážní psychoanalytické detektivce" BAJESTA GUMBRINA (1994) a "metaforické klauniádě o ztrátě a hledání víry" FILM PETRA (1996). K oceňovaným snímkům patří i osmimilimetrový VŠECHNO NA MARS! (1997). Film DŘÍVE, NEŽ.... (1997) je součástí kolekce Národního filmového archivu Český experimentální film a spolu s FILMEM PETRA byl promítán v rámci nedávné České sezóny v Paříži. Společně s Vítem Janečkem natočil Petr Marek v roce 1997 pro Českou televizi dokumentární esej o karlovarském filmovém festivalu V CENTRU FILMU (V TEPLE DOMOVA).

Od roku 1991 je hercem Dekadentního divadla Beruška. Nyní hostuje v divadelních souborech Studio Ypsilon, kde se autorsky, herecky a hudebně podílí na představení NIC NÁS NEZASTAVÍ, a v Divadle Na prádle, kde je spoluautorem a hercem představení ZAHRÁDKÁŘI divadla VOSTO5. Pracoval jako filmový dramaturg v pražském Roxy Působí jako pedagog na katedře režie FAMU.


5.2.1974
Prostějov, Československo
Petr Marek csfd

MarsMistřiLáska shoraDeník těhotné (doby)Život a doba soudce A. K.Pět statečnýchTelevise bude!Zelení aneb příběhy ze stranického životaŘekni, kde ti Němci jsouČeský mírV centru filmu - v teple domovaProton!!!TramvajKarel, já a tyNic proti ničemuPoutaMého snu čertVšechno na Mars!Příběh vody240 minut v SolingenuFilm PetraBajesta GumbrinaStraka v hrstiRepublika BlaníkBohémaMIDI LIDIHledání tajemství zeleného mýdlaNárod sobě aneb České moře v 18 přílivechŠumné HraniceMidi Lidi - Na co nesmíš zapomenoutMidi Lidi - Prosím, kam?Monikino Kino - BěžkyMonikino Kino - KancelářMidi Lidi: DoktorMidi Lidi - Mejdan stoletíMidi Lidi - Rád vařimMidi Lidi - PokojMidi Lidi - PříběhKrálíček - PaulaKrálíček - Králíček se vrací domůKrálíček - TotalitaKrálíček - Záchodem prochází zpěvMIDI LIDI - Náhradní tour 2022Tribute to Miro Žbirka 70HemenexŽivot je hra


Aktualizace osobnostního profilu Petr Marek: 27.2. 2024 12:22