Joel Zwick 82 let


Narozen v Brooklynu, kde prožil své mládí a několik prvních let své kariéry. Navštěvoval Brooklyn College a získal zde Magisterský titul z umění. Bavit svou tvorbou začal již v průběhu studia, kdy se třemi svými spolužáky zpíval v kvartetu.

V roce 1974 se přestěhoval do Los Angeles, kde začal svou dlouhou televizní kariéru. Během této doby se podepsal pod více než 20 televizních show (Perfect Strangers, Bosom Buddies).

I když se podílel na tvorbě spousty televizních filmů, do pozdních 80. let nevkročil do světa filmu. Jeho prvním kouskem v tomto světě byl Second Sight (1989), za který se mu od kritiky nedostalo vřelého přivítání a dosáhl u diváků smíšených reakcí. Po tomto propadáku se vrátil zpět k natáčení seriálů a do světa filmu se nevrátil dalších 10 let. Později se mu podařilo usmířit si publikum filmem Moje tlustá řecká svatba.


11.1.1942
Brooklyn, New York City, New York, USA
Joel Zwick csfd

Elvis už odešelTlustý AlbertMoje tlustá řecká svatbaJasnozřivýTajný život K.C.Zase máme plný důmJessieNa parket!Pes a jeho blogJsem v kapeleKrálovská dvojčataDva a půl chlapaGuys Like UsKrok za krokemLoď láskyTwo of a KindMigo


Aktualizace osobnostního profilu Joel Zwick: 9.12. 2023 08:26