Clive Revill 94 let


Clive Selsby Revill je novozélandský herec působící především v Británii a USA, známý zejména pro účinkování v muzikálech a na londýnských divadelních jevištích.

Svůj broadwayský debut si odehrál v roce 1952 v roli Mr.Pickwicka ve hře "The Pickwick Papers" a následně ve hrách "Irma La Douce", "The Incomparable Max" a "Oliver!", za kterou byl v roli Fagina nominován na cenu Tony Award. Hrál významně i v operetách Gilberta a Sullivana, jak v divadle tak i v televizi. Vystupoval v prvním národním turné muzikálu Drood, ve kterém nahradil George Rose, zavražděného během produkce.

V půběhu 60. a 70.let byl se svými zrzavými vlasy a rázovitou vizáží předurčen ke komickým a excentrickým rolím v řadě britských filmů jako v krimi filmu s Warrenem Beattym KALEIDOSCOPE /1966/, ve špionážní komedii s Raquel Welch FATHOM /1967/, v černé komedii s Oliverem Reedem a Tellym Savalasem THE ASSASINATION BUREAU /1969/ nebo v komedii s Peterem Ustinovem ONE OF OUR DINOSAURUS IS MISSING /1975/. Významné vedlejší role ztvárnil v psycho-thrilleru s Laurencem Olivierem BUNNY LAKE IS MISSING /1965/, ve filmu MACK THE KNIFE /1989/, v jeho americkém filmovém debutu A FINE MADNESS /1966/ nebo ve vzácné hlavní roli hororu THE LEGEND OF HELL HOUSE /1973/.

Často byl obsazován do rolí cizinců. Byl schopný zahrát kohokoliv od číňana až po rusa. Mezi tyto jeho významné charakterní role můžeme zařadit detektivku Billa Wildera THE PRIVATE LIFE OF SHERLOCK HOLMES /1970/ a komedii s Jackem Lemonem AVANTI! /1972/, za kterou byl nominován na cenu Golden Globe Award pro ztvárnění role hotelového manažera Carla Carlucciho.


18.4.1930
Wellington, Nový Zéland
Clive Revill csfd

Tom a Jerry: Robin Hood a Veselý MyšákDivnej týpekKonec světaCo se ještě stalo o VánocíchPetr Pan: Návrat do Země NezeměZločin a trestZtracené ideályMay DayPossumsDrákulovinyVenušina deltaWacky Adventures of Dr. Boris and Nurse Shirley, TheBláznivý příběh Robina HoodaMořský vlkRozsudek smrtiCHUD II.Mackie MesserOklamanýThe Butter Battle BookAlice a čarovné zrcadloCísařovy nové šatyRumplcimprcamprDokonalá vraždaTransformers: The MovieŽabí princRoyal MatchThe FerretSamson a DelilahThe Hoboken Chicken EmergencyMikado, TheDeath Ray 2000Joe Dancer: Opičí miseZorro - mstitel a ctitelDenník Anny FrankovéScarlett O'Hara War, TheStar Wars: Epizoda V - Impérium vrací úderCharlie MuffinShe's Dressed to KillMatildaOnce Upon a Brothers GrimmWinner Take AllPinocchioSlavné jméno HoudiniGalileoOne of Our Dinosaurs Is MissingBelamiraMalý princOkamžik vyzrazeníGhost in the Noonday SunLegenda pekelného domuEscape to the SunNebožtíci přejí lásceRumový bulvárUťatá hlavaSoukromý život Sherlocka HolmeseThe Buttercup ChainThe Assassination BureauBoty svatého PetraItalská tajná službaNobody Runs Forever


Aktualizace osobnostního profilu Clive Revill: 30.10. 2023 20:56