Carlo Rota 63 let


Carlo Rota, herec s charakterním hlubokým hlasem a holohlavou vizáží, se kterou většinou upoutá pozornost, se narodil 17. dubna 1961 v Londýně. Už odmalička často cestoval. Důvodem bylo zaměstnání jeho otce - světově uznávaného šéfkuchaře Dante Roty. Jeho matka Rina se pohybovala taktéž kolem restaurací. Se svými dvěma sestrami a bratrem vyrůstal Carlo nejprve v Soho, poté v Itálii. Ale poté rodina pobývala i v Hong Kongu, na Bahamách a nakonec v kanadském Torontu.

Nicméně zbytku světa je znám spíše jako herec. Ačkoliv již vystupoval ve spoustě seriálů a TV filmů před tím (jeho filmografie je celkem bohatá, nicméně bez významnější role, ze seriálů uvedených i v našich končinách se objevil např. v epizodách sérií PROTIÚDER, KUNG-FU: LEGENDA POKRAČUJE, VIPER či OCHRÁNCE), více na sebe upozornil až rolí Micka Schtoppela v úspěšném seriálu LA FEMME NIKITA (1997-2001), kde se z prvu nenápadného souseda titulní hrdinky vyvinul v... řekněme v mnohem důležitější personu. Producent seriálu Joel Surnow prý vytvořil tuto postavu speciálně pro něj. A použil ho i ve svém ještě mnohem úspěšnějším seriálu - 24 HODIN. Tam se Carlo Rota poprvé objevil ve dvou epizodách páté řady jako počítačový expert protiteroristického oddělení Morris O´Brien a svoji postavu si zopakoval i v řadách následujích. Jednu z hlavních rolí vytvořil v TV projektu LITTLE MOSQUE ON THE PRAIRIE (2007-2010), satirickém pohledu na muslimskou komunitu žijící v Kanadě, kde hraje Yasira Hamoudiho. Seriál je populární a zatím pokračuje dál. Z menších rolí v TV seriálech jste mohli Carla nedávno spatřit např. i ve 2 epizodách STARGATE: UNIVERSE, v 9 epizodách QUEER AS FOLK (2002-2004) nebo v epizodách seriálů ŽRALOK či CASTLE. Z filmů se objevil např. v SAW V (2008), ZBOŽŇUJU SVATBY (2005) či LOVE LETTERS.

Carlo Rota nyní žije v Los Angeles, ale část roku tráví v Kanadě, kde natáčí svoji kuchařskou show. Nedávno v kanadském Torontu točil i svůj nový film SHARK CITY. Kromě vášně k vaření se zajímá o motorky a podle jeho slov i o to, jak "co nejlépe uchopit kalifornský životní styl".


17.4.1961
Londýn, England, Velká Británie
Carlo Rota csfd

Čas na sebeA Perfect PlanCliffs of FreedomThe DiggersVelké přáníPodezřelýState Like SleepTrespassersLidé, které možná znášWelcome to NowhereAfter the BallDoupěSouboj bájných tvorůExtázeMan on the TrainRehabLove LettersShark City24 hodin: VykoupeníChladnokrevná hraOthelloSaw 5Časovaná bombaHorsie's RetreatZbožňuju svatbyThe Last HitEvangelium podle JanaGlobal HeresyRecept na vražduLet 534 v ohroženíOn Their KneesZločinný instinkt: Zbytečná smrtAnne of Green Gables: The Continuing StoryJdi za svou hvězdouMise na MarsPhantom of the MegaplexV nachovém oparuHave MercyJigsawNejmladší kmotrPokrevní bratřiPoslední svědekSmrt milionářeClutchNahé město: Poslední soudCity of DarkJoe's WeddingNesprávný mužFirst DegreeMaximální rizikoFriends at LastHajzlTekWar: TekLabTřicet dva krátkých filmů o Glennu GouldoviHigh DesertPravdivé lži


Aktualizace osobnostního profilu Carlo Rota: 31.10. 2023 04:50