Rory Kinnear 46 let


Narodil se v Londýně 17.2.1978. Ačkoliv byl již od dětství veden k herectví – otec, Roy Kinnear, byl herec a komik, matka, Carmel Cryan je herečka – Kinnearův dětský sen se od jeho současného povolání diametrálně lišil: chtěl být brankářem fotbalového klubu Celtic. Sen se mu sice nevyplnil, ale ještě než zahořel láskou k herectví, vystudoval angličtinu na Oxfordské univerzitě, později pokračoval studiem na Londýnské akademii hudby a dramatických umění (LAMDA).

Z produkcí pro jiná divadla je významná a kritiky vychvalovaná především Kinnearova role Angela ve hře MEASURE FOR MEASURE (režie: Michael Attenborough). V současnnosti vystupuje v londýnském ND v roli HAMLETA. Za obě výše zmíněné role získal v říjnu roku 2010 cenu Best Actor (Nejlepší herec) při příležitosti každoročního udílení cen za mimořádné výkony na londýnské divadelní scéně.

Kromě divadelních představení má Kinnear na svém kontě i filmové role (QUANTUM OF SOLACE) a televizní role (ULTIMATE FORCE, LENNON NAKED, THE FIRST MAN IN THE MOON...).


17.2.1978
Londýn, England, Velká Británie
Rory Kinnear csfd

Bank of DaveMenNení čas zemřítThe MezzotintBrexitPeterlooiBoyProti vlastní krviSpectreVzmuž seKód EnigmyZuřivá salsaLucanMiloval jsem Joyce HattovouRozbitý světSkyfallFirst Men in the Moon, TheLennon NakedNeřízená střelaMargaret Thatcherová - Dlouhá cesta do FinchleyMesiášQuantum of SolaceMansfieldské panstvíZrazení KristaGhosts of AlbionThe Second ComingDiplomatické vztahyVlajka smrtiRidley RoadPenny Dreadful: Město andělůKateřina VelikáRoky a rokyDaleká cesta za domovemV čísle 9Count Arthur Strong


Aktualizace osobnostního profilu Rory Kinnear: 5.11. 2023 02:43