Marc Lawrence 64 let


Jako režisér debutoval prostřednictvím romantické komedie Láska s výstrahou, která byla čtvrtým filmem, na kterém spolupracoval se Sandrou Bullock a prvním, na kterém se s ním podílel Hugh Grant. V minulosti byl spoluautorem scénáře a producentem úspěšné komedie Slečna Drsňák, v níž si Bullock zahrála policistku, která se v utajení zúčastní soutěže o královnu krásy. Lawrence je také autorem scénáře filmu Živelná pohroma, ve kterém si Bullock zahrála společně s Benem Affleckem. Později s Hughem Grantem spolupracoval na snímku Hudbu složil, slova napsal.

Lawrence, rodák z Brooklynu, vystudoval SUNY-Binghamton a krátce navštěvoval právnickou fakultu Newyorské univerzity. Svou scenáristickou kariéru zahájil poté, co mu jeden z jeho scénářů získal pozici stálého scenáristy populárního seriálu stanice NBC Rodinná pouta. V průběhu třetí sezóny už působil jako producent a vysloužil si za svou práci na seriálu nominace na ceny Emmy a Humanitas Award. Poté byl scenáristou a koproducentem seriálu Pride and Joy.


22.10.1959
New York City, New York, USA
Marc Lawrence csfd

NoelleUčitelem z nouzeMorganoviHudbu složil, slova napsalSlečna Drsňák 2: Ještě drsnějšíLáska s výstrahouSlečna DrsňákBurani ve městěŽivelná pohromaŽivot s MikeymFamily Ties VacationPride & JoyMontyRodinná poutaSladké údolíYokel BoyBoj o časHugh Grant: A Life on ScreenTrue Bond


Aktualizace osobnostního profilu Marc Lawrence: 5.11. 2023 05:42