Jason Butler Harner 53 let


Charismatický Jason Thomas Butler Harner se narodil 9. října roku 1970 v malém městečku Elmira ve státě New Yorku, USA. Když mu bylo sedm let, jeho rodiče se rozvedli. Vždy měl blíže k rodině Butlerů – matčina strana. S ní se také odstěhoval do města Alexandria ve státě Virginia. Už na střední se věnoval dramatickému kroužku, jehož byl později i prezidentem. V 17 letech zde úspěšně absolvoval T.C. Williams High school a začal si přivydělávat jako uvaděč v Eisenhowerově divadle ve Washingtonu. O 4 roky později, tedy v roce 1992, úspěšně složil státnice na Virginia Commonwealth University a získal tak titul bakaláře. Bylo mu 22 let a jeho oborem bylo výtvarné umění ve filmu. Na chvíli se stal učněm v divadle v Louisville. To mu ale moc dlouho nevydrželo a tak se přestěhoval do New Yorku, kde ve 26 letech získal titul Master of fine arts (obdoba našeho Mgr.).  Následně začal pravidelně hrát pravidelně v divadle, televizních seriálech, filmech a věnuje se tomuto odvětví až dodnes. V roce 2010 debutoval v divadle v Londýně, což přispělo k jeho popularitě. Režíroval následně několik her, audio knih a audio divadel.

Prvním úspěšným snímkem, který ho posunul opět o krok vpřed se stal snímek Clinta Eastwooda – CHANGELING 2008. Dále se objevil ve filmech Únos vlaku 1 2 3 a Poslední gigolo.V roce 2011 zaznamenala jeho filmografie zvrat v podobě snímku KILL THE IRISHMAN (Sejmout zabijáka).

Poslední jeho známou rolí je asistenta ředitele věznice v populárním seriálu ALCATRAZ, ten byl však pro jeho údajnou malou sledovanost zrušen.


9.10.1970
Elmira, New York, USA
Jason Butler Harner csfd

Edge of EverythingThe Big BendHackerZvláštní příběh rodiny FNON-STOPLetters from the Big ManSejmout zabijákaThe GreenPoslední gigoloPossible Side EffectsÚnos vlaku 1 2 3New Orleans, Mon AmourVýměnaNextKauza CIAGarmento3 Little Wolfs, TheTrifling with FateKráličí noraŽiví mrtvíNextOzarkJak prostéTohle jsme myOkupovaná kolonieRay DonovanSkandálČerná listinaVe jménu vlasti


Aktualizace osobnostního profilu Jason Butler Harner: 7.11. 2023 13:24