Brad Fiedel 73 let


Brad Ira Fiedel se narodil 10. března roku 1951 v New Yorku (USA). Do světa hudby měl blízko i díky rodičům; jeho matka byla tanečnice, otec hudební skladatel. Po odmaturování na The Barlow School v severním New Yorku dokončil úspěšně i vysokou školu.

Zdaleka nejvíce se Brad Fiedel proslavil "kovovými" soundtracky k TERMINÁTOROVI (1984) a jeho pokračování TERMINÁTOR 2: DEN ZÚČTOVÁNÍ (1991). S jejich režisérem Jamesem Cameronem spolupracoval ještě na PRAVDIVÝCH LŽÍCH (1994). Za prvního Terminátora obdržel nominaci na cenu Saturn, za Terminátora 2 a Pravdivé lži cenu ASCAP. Titulní motiv z Terminátora se dočkal mnoha coververzí od různých interpretů.

Jeho práci bylo vlastní časté a zručné používání elektroniky a syntezátorů. Kdysi začínal jako klávesista hudebního dua Hall & Oates.

Bohužel, ve druhé polovině devadesátých let pověsil Brad Fiedel filmovou hudební kariéru na hřebík a věnoval se jiným tvůrčím aktivitám. Je ženatý s herečkou Ann Dusenberry.


10.3.1951
New York City, New York, USA
Brad Fiedel csfd

Fenomén Y2KOčistecEdenLekceRasputinJohnny MnemonicPravdivé lžiNa dostřelNick's GamePerfektní loupežZáblesk ve tměGladiátorHaló, tady ShirleeŠéfPlymouthSpojeni krvíTerminátor 2: Den zúčtováníModrá ocelNoční vidinyZapomenutí vězniDítě na zakázkuObhájce pravdyPerfektní svědekStalo se v Cold SassyHad a duha: Smrtící voodooHrůzná noc 2RukojmíVíkendová válkaZnásilněníŽhavý obrazBluffing ItOsudná štvanicePoslední nevinnýRight to DieBratrstvo spravedlivýchDetektiv DoyleDruhé podáníKvět pouštěNorthstarOf Pure BloodPod nátlakemPolicie z New OrleansPrávo volbySunday DriveZachraňme HarryhoAmerická zmrzlinaBeze stopyDeadly MessagesHrůzná nocNebezpečné situaceTajemná noc duchůAnatomy of an IllnessBaron a ostrý BillChildren in the CrossfireTerminátorTři přání Billyho GrieraVraždy podle kalendářeWhen She Says NoBílá orchidejChladné oči v plamenech


Aktualizace osobnostního profilu Brad Fiedel: 4.11. 2023 02:56