Daniel Bambas 44 let


„Herectví je můj smysl života. Zároveň mám ale i svůj vlastní svět, do kterého nikoho a nic nepouštím, abych měl kde brát a nezůstal jednou prázdný, kdyby mi hraní nevyšlo.“

Absolvoval jazykové gymnázium, roční stáž v Rakousku a poté vystudoval DAMU u Borise Rösnera. V divadle Bez zábradlí účinkoval v muzikálu Cikáni jdou do nebe, hostoval v Divadle pod Palmovkou. V současné době je v angažmá divadla Na Vinohradech (muzikál Donaha!, inscenace Výměna, Shakespeare v Hollywoodu, Bláznivá ze Chaillot), kromě jiného se věnuje také dabingu.

Popularitu získal díky roli JUDr. Petra Černého v seriálu VELMI KŘEHKÉ VZTAHY, českého studenta sociologie si zahrál ve slovenské ORDINACI V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ.

Jeho první filmovou příležitostí byla role tanečníka flamenga a zároveň přítele zavražděné dívky Jakuba v Brabcově snímku natočeném podle skutečných událostí BOLERO. Film natáčel ještě při studiích na DAMU. Postavu Marcela Duvala vytvořil v komedii Dušana Kleina SVATBA NA BITEVNÍM POLI.


31.3.1980
Uherské Hradiště, Československo
Daniel Bambas csfd

PastKrálovská aféraSama v čase normálnostiSvatba na bitevním poliBoleroSpecialistéOsudy dobrého vojáka Švejka za dob světové pandemieJak si nepodělat životOrdinace v růžové zahraděKriminálka AndělŠkola pro životOrdinácia v ružovej záhradeVelmi křehké vztahyStrážce dušíUliceRodinná poutaVinohradská sto desátáLipo ft. Jelen: DéšťLiduschka (Baarová)AmadeusKonec masopustuPiknikKašpar H. (Dítě Evropy)LoupežníkCyrano!! Cyrano!! Cyrano!!Jindřich IV.Marie StuartovnaChvíle pravdyKrál LearCahuengaCeny Thálie 2017Pevnost BoyardVšechno nejlepšíTOP STARZázraky přírodyHádej, kdo jsem!ČétéčkoManéž Bolka Polívky


Aktualizace osobnostního profilu Daniel Bambas: 6.4. 2024 14:28