Jitka Zelenková 73 let


Majitelka sametového hlasu se narodila 5. 6. 1950 v Brně. Pochází z hudební rodiny, proto nebylo pochyb o tom, čím se bude Jitka živit. Otec byl dirigent a matka zpěvačka. Ještě než odmaturovala, hostovala v pražských divadlech Rokoko a Apollo a také ve filmu BYLO ČTVRT A BUDE PŮL. Po maturitě nastoupila do angažmá divadla Rokoko, kde účinkovala v hudebních hrách a ve společném programu se sourozenci Ulrychovými. K významné spolupráci patří i koncertování s SHQ Karla Velebného, zde měla možnost ukázat a rozvinout svůj jazzový talent.

Po ukončení spolupráce s Orchestrem Ladislava Štaidla v roce 1987 pokračovala v komorním recitálu s Rudolfem Roklem a prohloubila spolupráci s Orchestrem Gustava Broma a Big Bandem Felixe Slováčka. V roce 1993 nahrála s Big Bandem Felixe Slováčka swingovou desku Jen pár večerů a vydala se na swingové turné po Španělsku.

V současnosti Jitka Zelenková vystupuje se sólovým recitálem, dále jako host orchestrů, např. Orchestr Gustava Broma, Big Band Felixe Slováčka, Golem atd. Je také zvána jako speciální host do programů Heleny Vondráčkové a Karla Gotta. Neodmítá ani charitativní koncerty, kterých se pravidelně zúčastňuje. Získala řadu ocenění: 1970 bronzová Bratislavská lyra v domácí soutěži, 1976 stříbrná Děčínská kotva, 1977 bronzová Děčínská kotva, 1978 zlatá Děčínská kotva, 1980 zlatá Děčínská kotva, 1984 bronzová Bratislavská lyra v mezinárodní soutěži, 1993 Zlatá deska Supraphonu.


5.6.1950
Brno, Československo
Jitka Zelenková csfd

Kopytem sem, kopytem tamRadost až do ránaZrcadleníPan PickwickRozvodRevue pro následníka trůnuBylo čtvrt a bude půlTři tygřiBylo nás šestSanitkaPíseň pro Rudolfa III.Jiří Anderle a jeho lidská komedieKarelPopStoryKarel Gott - Zůstanu svůjKarel je GottHelena Vondráčková: Já půjdu dálBravó, pane dirigenteZlatá LýraZlatá lýraVáclav Hybš 80Felix 70ČT Live: Karel Černoch - 7013. komnataTajemství Heleny VondráčkovéTajemství Karla GottaPříběhy slavnýchVáclav Hybš - muzikantská legendaSen o lázníchHolka od Červený řekyPocta Karlu HáloviŘeditel zeměkouleKarel Gott - Hvězda první velikostiKarel Gott 1985Karel Gott v LucerněVánoční koncert Karla GottaJdi za štěstímVánoční koncert Karla GottaKarel Gott v LucerněBratislavská lýra 1976: Karel GottBratislavská lýra 1975: Karel GottBratislavská lýra 1974: Karel GottJitka Zelenková: ZázemíDrahomíra Vlachová, Jitka Zelenková a Valérie Čižmárová: Bylo jaroPavel Vítek: Mám svůj denPocta Karlu Gottovi


Aktualizace osobnostního profilu Jitka Zelenková: 17.11. 2023 09:12