Larry Sellers (1949 - 2021)


Larry Sellers se narodil v původní indiánské rezervaci Pawhuska (Oklahoma).

Dále jsme jej mohli vidět ve filmech REVOLUCE(1985), zde se potkal s hvězdami jako Al Pacino, ve westernu RYCHLÝ A MRTVÝ (1987), v komedii JAKÝ OTEC, TAKOVÝ SYN (1987). Mezi nejčastější role patří ty seriálové - v r. 1993 to byla nejen zmiňovaná Dr. QUINNOVÁ, ale i WALKER, TEXAS RANGER a WAYNŮV SVĚT. V r. 1994, po úspěchu filmu Poslední Mohykán, vznikl seriál z obdobi 7leté války Francouzů s Brity v amerických koloniích v polovině 18. stoleti SOKOLÍ OKO (1994). V dalším tv filmu CRAZY HORSE (1996) o slavném náčelníkovi Siouxů se Larry Sellers objevil po boku legendárního Sedícího Býka, Augusta Schellenberga, nejznámějšího ze stejnojemnné role v legendárním snímku "Mé srdce pohřběte u Wounded Knee". V dalších letech se Larry objevil i v cenami ověnčeném seriálu RODINA SOPRANŮ (1999) a mezi poslední filmy se řadí drama čerpající z nikdy nekončících protikladů naší tzv. civilizace a idejemi native Američanů FOUR SHEETS TO THE WIND (z r. 2007).

Larry Sellers není jen skvělý indiánský herec, který často působí i jako technický poradce v oblasti života a kultury native Američanů při natáčení filmů. Je to především charismatický muž s velkým srdcem. Po celý život se snaží změnit pohled lidí na původní obyvatele Ameriky - Indiány, přiblížit jim svou kulturu. "Největším pokladem každého národa je právě jeho tradiční kultura", říká Larry Sellers.


2.10.1949
Pawhuska, Oklahoma, USA
9.12.2021
Pawhuska, Oklahoma, USA
Larry Sellers csfd

Zabijáci rozkvetlého měsíceFour Sheets to the WindDoktorka QuinnováŠílený kůňBleskový JackNoc uprchlíkůWaynův svět 2Kenny Rogers as The Gambler, Part III: The Legend ContinuesLike Father Like SonRychlý a mrtvýÚkladná vraždaŠpión na leděRevoluceRodina SopránůBeverly Hills 90210Doktorka QuinnováSokolí okoWalker, Texas RangerLife Goes OnKriminální příběhy


Aktualizace osobnostního profilu Larry Sellers: 17.11. 2023 09:14