Denis Podalydès 61 let


Denis a jeho bratr Bruno, dnes známý režisér, se narodili v rodině lékárníka a učitelky angličtiny. Denis Podalydès po studiu filosofie na lyceu Fénelon, kde se spřátelil s budoucím filmařem Emmanuelem Bourdieu, synem slavného sociologa Pierra Bourdieu, vstoupil do hereckého kurzu Florent. V roce 1984 začal studovat na konzervatoři dramatických umění a v roce 1997 se stal členem Comédie Francaise.

Denis Podalydès nadále střídal komediální a dramatické role. Jeho největší láskou je ovšem divadlo. Zahrál si bezpočet komediálních i dramatických rolí, v roce 2006 kritika nadšeně přijala jeho Cyrana de Bergerac.

Režisér Xavier Durringer si ho vybral pro roli prezidenta Nicolase Sarkozy ve LA CONQUÊTE (2011), který byl představen mimo soutěž na festivalu v Cannes a obecně se mu v médiích dostalo mnoho pozornosti. V soukromém životě aktivně vystupoval během socialistických primárek v roce 2011, kdy vehementně podporoval Francois Hollanda. Rok 2012 pro něj byl velmi hektický, hrál ve hře Don Pasquale od Gaetana Donizettiho, a představil hned čtyři své filmy : ADIEU BERTHE, který režíroval jeho bratr Bruno, VOUS N'AVEZ ENCORE RIEN VU v režii Alaina Resnais, AU GALOP DE a nakonec CAMILLE REDOUBLE v režii Noémie Lvovsky. Navíc byl prezidentem poroty na 5.festivalu frankofonních filmů v Angoulême.


22.4.1963
Versailles, Francie
Denis Podalydès csfd

Je verrai toujours vos visagesL'ÉtabliLe RetourMaking OfPrezidentova ženaWahou !ClassicoEn corpsJulie, co by bylo kdyby…La Grande MagieSvět včerejškaKlamKrvavé pomerančeLes Amours d'AnaïsLes FantasmesPrésidentsEffacer l'historiqueLes 2 AlfredTenkrát podruhéToute ressemblanceBécassine !Neuilly sa mère, sa mère!Okouzlit, milovat a rychle utíkatMarie-FrancinePan a paní AdelmanoviPan profesor FoucaultDans la tête d'un juréDemain et tous les autres joursIls sont partoutLa Mécanique de l'ombreLe Passe-murailleMonsieur ChocolatSladký útěkLesLibre et assoupiSex v PařížiUn Village presque parfaitLe Grand Méchant LoupLes conquérantsLáska je dokonalý zločinMeurtre en trois actesPour une femmeJako chmýří pampelišekJeště jste nic neviděliSbohem BertheVe spěchuZnovu zamilovanáÇa ne peut pas continuer comme çaDobývání mociDrumont, histoire d'un antisémite françaisGrand restaurant II, LeLa Clé des champsLe Premier hommeOmar m'a tuerGeorge a FanchetteL'Illusion ComiqueLa grande magieObyčejná popravaAvare, L'Bancs publics (Versailles rive droite)


Aktualizace osobnostního profilu Denis Podalydès: 2.11. 2023 23:04