Aurore Clément 78 let


Aurore se narodila ve francouzském městě Soissons jako dcera nábožensky založených farmářů. Naštěvovala klášterní školu, ale v 16 letech po smrti svého otce musela začít pracovat, aby pomohla uživit rodinu. Nastoupila tedy jako sekretářka, telefonistka a stenotypistka do cukrovaru. Tato stereotypní práce ji ale brzy omrzela, a tak odešla do Paříže, kde si našla práci jako modelka. V modelingu si poměrně rychle udělala jméno, preferovala přírodní vzhled a odmítala používat makeup.

Během natáčení Coppolova filmu se ale Aurore seznámila s filmovým architektem Deanem Tavoularisem, kterého si v červenci roku 1986 vzala za manžela a žije s ním doposud. V roce 1984 ji Wim Wanders obsadil jako Anne, ženu Deana Stockwella, do snímku PARIS, TEXAS, který získal Zlatou palmu na filmovém festivalu v Cannes. Úspěšná ve ztvárňování vážných i bláznivých a ztřeštěných rolí pokračovala Aurore ve své herecké kariéře a objevovala se v dalších kritiky i diváky dobře přijímaných filmech jako JET SET (2000) TANGUY (2001) nebo BON VOYAGE (2003). Poté se objevila ve filmu Sofie Coppoly MARIE ANTOINETTA z roku 2006. Během své herecké kariéry si Aurore zahrála ve více než 80 filmech.


12.10.1945
Soissons, Francie
Aurore Clément csfd

La Vie pour de vraiChevrotineConstance aux enfersMaigret a záhada mrtvé dívkyJe voudrais que quelqu'un m'attende quelque partBarbaraPaříž počkáOslněni sluncemUne nouvelle amieDům v BretaniMiroir mon amourNechte moje lidi jít!Poslední zimaRondoDans ta boucheDvojí vyšetřováníJe suis un no man's landPetite filleSvatební dortLa vie lointaineLe Bel âge48 hodin denněO válcePoslední zločinDivine ÉmilieNuageMarie AntoinettaMůj bratr se ženíSoudce Ferrare: Případ Gillese d'AubertaLa Petite JérusalemA žili spolu šťastně až na věkyCe qu'ils imaginentDružičkaPierre et JeanSoudce Ferrare: Případ Pierra ValéryVictoireZítra se stěhujemeAdieuŠťastnou cestuLa RepentieSoukromé záležitostiLes Ames câlinesMiluji tě k sežráníTanguyFaites comme si je n'étais pas làJet SetLove meÉté des hannetons, L'Papa est monté au cielWeek-end!À vendreNous sommes tous encore iciUn hommeLes faux médicamentsMůj pasákFacciamo paradisoJoe & MariePassé sous silenceGabrielLásky bez lásky


Aktualizace osobnostního profilu Aurore Clément: 3.11. 2023 05:40