Jan Hammer ml. 76 let


Narodil se 17. dubna 1948 v Praze. Již od útlého dětství se věnoval hudbě, později vstoupil na prestižní pražskou akademii múzických umění, kterou musel přerušit kvůli vpádu sovětských vojsk a přestěhoval se do USA, kde byl přijat na vysokou školu hudby v Bostonu.

V roce 1984 dostal nabídku vytvořit hudbu k celému seriálu MIAMI VICE, díky němuž se proslavil, úvodní píseň seriálu se o rok později zasloužila o čtyřnásobnou platinovou desku a Jan získal dvě ceny Grammy.


17.4.1948
Praha, Československo
Jan Hammer ml. csfd

The Corporate LadderJméno kódu: RubínKlub tajných agentůNáhradní matkaPán šelem -  Braxovo okoGang, království slepýchModerní námluvyPůlnoční horečkaK-9000Knight Rider 2000Úlovek z Beverly HillsCapital NewsTemný andělV žáru královské láskyVražedná zvědavostVýkupnéCharley HannahTajná ctitelkaTwo Fathers' JusticeSoutěž roztleskávačekNoc v rájiLásko, měj se hezkyŠíleně smutná princeznaČervené baretyPrince StreetVanishing SonPříběhy ze životaCapital NewsHazardérPříběhy ze záhrobíMiami ViceViva video, video vivaPlay a Round with MeKokainoví kovbojovéDokument o vzniku grafikyThe Poet Remembers: Czeslaw MiloszRychlý prachyMaxiriskTV Znova7 čili sedm dníBingoEsoNa vlastní oči


Aktualizace osobnostního profilu Jan Hammer ml.: 4.12. 2023 09:25